Petitchef

Spirale cu mere si stafide

Aperitiv
4 porții
45 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
450 g de faina

2 oua

40 ml ulei

220 ml iaurt

100 de grame de zahar

1 praf de sare

-1 zahar vanilinat

7 g de drojdie uscata

ulei pentru uns aluatul


Pentru umplutura:

3 mere curatate si taiate in cuburi

2 linguri de stafide

3 linguri de zahar

1 lingura de amidon

1 lingurita rasa de scortisoara

1 galbenus pentru finisat


Glazura:

150 g de zahar pudra

zeama de lamaie

Preparare

  • Din toate ingredientele se framanta aluatul. framantat in masina de paine, pus intai iaurtul, apoi zaharul, oul putin batut, uleiul, vanilia, paful de sare si faina cernuta in care se amesteca drojdia uscata. Cand masina termina de framantat am uns aluatul cu putin ulei si lasat in masina la dospit.
  • Merele taiate cubulete se calesc, impreuna cu stafidele si zaharul. Cand lasa zeama se adauga amidonul amestecat cu 2-3 linguri de apa rece. Se amesteca si se lasa sa dea un clocot. Se presara scortisoara si se amesteca din nou. Se lasa deoparte sa se raceasca.
  • Dupa ce aluatul a crescut se rastoarna pe planul de lucru uns cu ulei, se intinde intr-o foaie rotunda groasa de aproximativ 1 cm, se unge cu ulei din abundenta pe toata suprafata, se taie de la margine catre mijloc in 8 parti, ca niste raze, apoi se pliaza catre mijloc partile opuse, pana se aduna tot aluatul intr-o bila.
  • Se lasa sa se odihneasca cateva minute, apoi se intinde intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 0,5 cm, se repartizeaza umplutura pe toata suprafata foii.
  • Se pliaza foaia pe lungime, in trei. Sulul obtinut, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, se taie felii in grosime de 2 cm. Fiecare felie astfel obtinuta se rasuceste si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt. Se pensuleaza cu galbenus amestecat cu cateva picaturi de apa si se dau la cuptorul preincins la 200 de grade.
  • Dupa 10 minute se reduce focul la 180 de grade si se continua coacerea inca 15 minute pana se rumenesc frumos. Se prepara glazura amestecand zaharul praf cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta unui sos si se glazureaza spiralele calde.

Poze

Spirale cu mere si stafide, poza 1Spirale cu mere si stafide, poza 2Spirale cu mere si stafide, poza 3Spirale cu mere si stafide, poza 4Spirale cu mere si stafide, poza 5Spirale cu mere si stafide, poza 6Spirale cu mere si stafide, poza 7Spirale cu mere si stafide, poza 8Spirale cu mere si stafide, poza 9Spirale cu mere si stafide, poza 10



Comentarii:

Maroccuisine
Maroccuisine, 06/06/2013

Minunat imi plac

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu mere, nuci si stafide
Chec cu mere,nuci si stafide
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Spirale cu mere
Spirale cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Prajitura cu mere si stafide
Prajitura cu mere si stafide
15 porții
1h30m
Ușor
5 / 5
Rețetă Trandafiri din mere
Trandafiri din mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
6 porții
1h10m
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
Aperitiv samosas cu mere si scortisoara
6 porții
25 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Beneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiStrudelul cu mere - specialitate vienezaStrudelul cu mere - specialitate vieneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: