Petitchef

Tort de mere cu nuci si ciocolata

Desert
10 porții
20 min
2 ore
Ușor
Usor de realizat, dar de efect!!

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Pentru o tava de 24 de cm :

6 mere (dar ar fi mers si mai bine vreo 8-9 mere)

7 oua mari (sau 8 oua mici)

180 g zahar

9 linguri cu varf de faina

50 g unt

2 pliculete zahar vanilat

1/4 plic praf de copt

1/2 lingurita scortisoara

Coaja de la o lamaie

50 g gem/dulceata de care va place

30 g nuca macinata


Pentru ornat :

O ciocolata cu lapte

40 g unt

3 felii de portocala

Preparare

  • Merele se spala, se curata de coaja si se scoate cotorul.
    Se pun intr-o tava, si peste ele se adauga un plic de zahar pudra, se pudreaza cu scortisoara si se pune cate un cubulet de unt in fiecare mar.
  • Merele astfel pregatite se dau la cuptor (preincalzit 200 grade) pentru 50 de minute.
    Intre timp se pregateste blatul.
  • Se separa albusurile de galbenusuri.
    Albusurile se bat spuma ca de bezea cu zaharul, care se adauga treptat.
  • Galbenusurile se amesteca cu un plic de zahar vanilat si coaja de lamaie.
    Peste ele se adauga albusurile spuma si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare.
  • Apoi se adauga treptat faina, amestecata cu praful de copt, si se amesteca incet pana la incorporarea fainii.
    Separat dulceata/gemul se amesteca cu nuca macinata - eu am folosit dulceata de cirese.
  • Cand sunt gata merele se aseaza in tava cu pereti detasabili, in care se va coace blatul, tapetata cu hartie de copt in prealabil.
    Fiecare mar se umple cu amestecul de dulceata si nuci si apoi se toarna peste ele compozitia de blat.
  • Tava se da la cuptor, la 160 de grade, pentru 50-60 de minute.
    Cand este gata blatul, se lasa sa se raceasca cateva minute apoi se scoate inelul tavii si se rastoarna pe un platou.
    Cand s-a racit, se orneaza cu ciocolata topita cu unt, 3 felii de portocala si se da la frigider pentru o ora



Comentarii (16):

24/03/2014

It`s a very good and health sweet cake.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/03/2014

In esenta,reteta este cunoscuta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/04/2014

DELICIOSSSSSSS!!

(0) (0) Abuz
31/03/2014

Yami ce bunatate

(0) (0) Abuz
28/03/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
27/03/2014

Super

(0) (0) Abuz
27/03/2014

EXCELENTA

(0) (0) Abuz
26/03/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
26/03/2014

Imi place

(0) (0) Abuz
24/03/2014

Foarte bun!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de mere
Tort de mere
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Tort cu mere
Tort cu mere
6 porții
1h35m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tort din mere
Tort din mere
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Beneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereCiocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permis

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: