Petitchef

Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie

Felul principal
6 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
150 ml lapte cald

250 g faina

1 ou

2 lg ulei

1 praf de sare

50 g fulgi de migdale

100 g unt

60 g pesmet

150 g zahar

sucul de la 1 lamaie

800 g mere acrisoare

40 ml rom

50 g stafide

1 l-ta scortisoara


Sosul de vanilie:

1 pastaie de vanilie

250 ml lapte

250 ml frisca

6 galbenusuri

80 g zahar pudra

Preparare

  • Punem toate ingredientele intr-un bol si amestecam bine. Va rezulta un aluat moale si lipicios. Presaram faina peste el si il framantam putin pt a deveni elastic si nelipicios.
  • Formam o biluta pe care o punem intr-o farfurie unsa cu ulei. Ungem si biluta cu ulei si acoperim cu folie. Lasam la cald pt 2 ore.
  • Prajim fulgii de migdale la foc mic, intr-o tigaie antiaderenta. Atentie sa nu-i ardeti. Intr-o tigaie punem 50 g de unt, pesmetul si 50 g zahar. Lasam sa se rumeneasca, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Merele le curatam de coaja si le taiem felii subtiri.Punem merele, stafidele, romul, zeama de lamaie, 100 g zahar, fulgii de migdale si scortisoara intr-un bol si amestecam bine. Lasam sa se patrunda bine aromele. Pe o masa punem un prosop curat de bucatarie de dimensiunea 50 x 70 cm. Presaram peste el faina. Luam aluatul din farfurie si il punem pe prosop. Il aplatizam cu palmele. Apoi presaram faina peste el si il intindem putin cu sucitorul.
  • Apoi il desprindem cu grija de pe prosop si il luam in mana, tinandu-l cu ajutorul pumnilor, pt a nu se rupe. Il invartim usor si cu mare mare grija, apoi il intindem bine pe prosop. Va trebui ca foaia rezultata sa fie f subtire. Marginile mai groase le taiem. Untul ramas (50 g) il topim. Cu o pensula inmuiata in untul topit ungem marginile foii de aluat.
  • Presaram apoi pesmetul. Acesta are rolul de a absorbi umezeala umpluturii de mere.
    Punem peste stratul de pesmet umplutura de mere. Marginile laterale le pliem peste umplutura. Apoi, ajutandu-ne de prosop, rulam foaia de aluat, pt a obtine strudelul propriu-zis.
    Ungem din nou cu unt si dam la copt la 200 grade pt 20-25 minute.
  • Despicam pastaia de vanilie si scobim continutul cu ajutorul unui cutit cu varful rotund. Punem vanilia rezultata dar si pastaia intr-o craticioara. Turnam laptele si frisca si lasam sa fiarba cateva clocote. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand se umfla si rezulta o crema pufoasa.
  • Mixam peste galbenusuri crema fiarta.
    Punem crema obtinuta intr-un vas pe bain marie dar NU pe foc. Apa care este in vasul de bain marie trebuie sa fie clocotita insa nu trebuie sa mai fie pe foc. Amestecam pana cand crema se ingroasa. Strecuram crema obtinuta. Dupa 25 de minute strudelul meu era gata rumenit.
    Lasam sa se raceasca putin. Apoi cu un cutit bine ascutit taiem felii mai groase. Pudram cu zahar pudra si servim cu sosul de vanilie.
L Lifestyle blog

Poze

Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 1Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 2Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 3Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 4Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 5Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 6Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 7Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 8Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 9Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 10Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 11Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 12Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 13Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 14Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 15Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 16Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 17Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 18Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 19Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 20Rafinament vienez: strudel cu mere si sos de vanilie, poza 21

Video sugerat

YouTube

Comentarii:

26/02/2012

Este cel mai rafinat desert

(0) (0) Abuz
06/11/2011

Eu nu am indraznit sa fac acest desert.Chiar azi am vazut un documentar cu strdel vienez din Insbruk,unde in mare era asemanator ,doar peste foaia de aluat se punea pezmetul cu alune rajite si macinate,lipseau migdale.sunt sigura ca amandoua sunt la fel de bune.felicitari

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crumble cu mere (vegan si fara gluten)
Crumble cu mere (vegan si fara gluten)
6 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ștrudel vienez cu sos de vanilie
Ștrudel vienez cu sos de vanilie
8 porții
1h40m
Dificil
4.5 / 5
Rețetă Strudel cu mere (apfelstrudel)
Strudel cu mere (apfelstrudel)
8 porții
1h45m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Clatite cu branza si sos de vanilie
Clatite cu branza si sos de vanilie
5 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Beneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiStrudelul cu mere - specialitate vienezaStrudelul cu mere - specialitate vieneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: