Petitchef

Rulada cu crema de pepene galben

Desert
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 g pulpa de pepene galben + 2 felii taiate cuburi

100 g lapte

3 galbenusuri

1 ou

1oo g zahar

30 g amidon de porumb

3~4 linguri de nuca de cocos pentru decor


ingrediente pentru blat:

3 oua mari

3 galbenusuri

125 g zahar

60 g faina

110 g amidon

un pic de sare

Preparare

  • Crema : pulpa de pepene se marunteste in blander si se aduce la temperatura de fierbere impreuna cu laptele si se ia de pe foc / separat se bat ouale cu zaharul si amidonul pana devine cremoasa /dupa ce sa racit compozitia de pepene ca la soare , se adauga in ea treptat compozitia de ou cu amidon si se tine la foc mic pana se ingroasa ca pentru crema .
  • Blatul: se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,aproximativ 45~50 de grade C.
  • Luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema/adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture,
    amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza.
  • Turnati aluatul intr-o tava cu dimensiunea de 23/33 de cm.unsa cu unt si tapetata dupa aia cu hartie de copt,dar hatia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavei,nu si pe margini,apoi ungeti hartia cu unt si o infainati/dati la cuptor pentru 15 minute la foc un pic mai mare de mijlociu la 200 de gr. C/cand o scoateti de la cuptor o rasturnati atent pe o hartie de copt presarata cu zahar .
  • Scoateti hartia unsa cu unt si taiati marginile uscate a blatului cu un cutit ascutit sau o foarfeca ca sa fie mai usor de rulat/o rulati impreuna cu hartia de copt si o lasati rulata pana se raceste/desfaceti blatul si il ungeti cu crema de pepene,lasand partea cu care se termina rulada ne unsa la 5 cm de la margine.
  • Presarati cu bucatele de pepene galben taiate cuburi si o rulati usor ca sa nu rupeti blatul , tragand de hartia de copt de desuptul blatului/ungeti deasupra rulada cu o lingura de crema de pepene si o presarati cu nuca de cocos / o puneti la frigider pentru noapte.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
2.9 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulada cu crema de lamaie
Rulada cu crema de lamaie
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Rulada cu crema de lamaie
Rulada cu crema de lamaie
8 porții
1h40m
Dificil
4.5 / 5
Rețetă Rulada cu crema de lapte praf
Rulada cu crema de lapte praf
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaPepenele galben - un adevarat izvor de sanatatePepenele galben - un adevarat izvor de sanatate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: