Petitchef

Salam de biscuiti - de post

Un dulce tare bun de post.

Desert
8 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se rup biscuitii bucatele - asta este partea cea mai grea :). Peste biscuitii rupti se toarna esenta de rom si apa.
  • Intr-o craticioara se amesteca cacao, zaharul si cele 4 linguri de apa si se pune pe foc.
  • Se lasa sa dea intr-un clocot, se ia de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se omogenizeaza.
  • Sosul astfel obtinut se toarna peste biscuiti. Se amesteca pana sunt toti acoperiti de sosul de cacao, se adauga dulceata si stafidele si se omogenizeaza.
  • Pe masa se intinde folie alimentara, si se pune jumatate din compozitie. Se formeaza un sul si se impacheteaza strans. La fel si pentru cealalta jumatate. Se da la rece pana se intareste bine.
  • Iar cu putina glazura de cacao si o foita de zahar ars... banalul salam de biscuiti poate arata foarte bine...

Rețete inrudite

YouTube

Biscuiti vienezi


Poze

Salam de biscuiti - de post
Salam de biscuiti - de post - poza 2
Salam de biscuiti - de post - poza 3

Întrebări:

Pot manca si copii de 1 an?

Răspuns:

Depinde de parinti :). Daca cel mic are introduse deja ingredientele in alimentatie...da. Cacao poate fi inlocuit cu pudra de roscove, zaharul cu glucoza... Reteta poate fi adaptata :)




Comentarii (40):

18/12/2014

Foarte buna.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/11/2014

V a rog sa-mi spunei si ie cum va ajuns 150 ml apa si cele 4 linguri ca sa muiati 500g biscuiti!mie nu prea mi-a iesit!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/12/2013

Am pregatit si eu de multe ori aceasta reteta si o voi repeta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/06/2015

Nu am folosit inca niciodata gem, si am facut foarte des aceasta reteta!Nu se spune ce fel de gem se poate folosi!Probabil ceva acrisor cum ar fi de visine.Nu cred ca trebuie chiar o sticluta intreaga esenta de rom!Voi incerca cu siguranta!

(0) (0) Abuz
25/02/2015

Foarte buna reteta

(0) (0) Abuz
02/05/2014

Şi bună şi ieftină, se face şi repede. Excelent!

(0) (0) Abuz
07/03/2014

Sper sa-mi iasa :))
mentionez ca sunt baiat..nu fata
de gatit gatesc destul de bine..si acum vreau sa trec la deserturi

(0) (0) Abuz
07/03/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
05/03/2014

F b

(0) (0) Abuz
07/12/2013

Minunata,buuna si rapida

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Biscuiti vienezi
Biscuiti vienezi
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu
Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu
1 porții
5 min
Foarte ușor

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Deserturi cu biscuiti Deserturi cu biscuiti

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează