Petitchef

Tavalita

Desert
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor
1086 Kcal
sau

Ingrediente

4 porții

Blat:

6 albusuri

-6 galbenusuri

6 linguri zahar

6 linguri faina

50 ml ulei

1 esenta de rom

1 plic zahar vanilat

1/2 plic praf de copt


Glazura:

5 linguri zahar

5 linguri cacao

250 ml frisca lichida

1 cubulet de unt

250g nuca de cocos

Preparare

Etapa 1

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, apoi punem treptat galbenusurile amestecate bine cu uleiul si esenta de rom.

Etapa 2

Incorporam usor faina amestecata cu praful de copt amestecand de jos in sus. Turnam aluatul intr-o trava tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptor pentru 25 de minute.Pentru glazura: amestecam intr-o craticioara cacaua cu zaharul dupa care adaugam frisca lichida.

Etapa 3

Amestecam bine si punem craticioara pe abur Amestecam din cand in cand pana ce se topeste zaharul si glazura va deveni lichida.

Etapa 4

Dupa ce o luam de pe foc incorporam cubuletul de unt.Cand blatul e gata si s-a racit il taiem in paratele. Patratelele le tavalim prin glazura de ciocolata dupa care prin nuca de cocos.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

1086Kcal54%

Calorii

72.9g24%

Carbo

76.4g100%

Grăsimi

46.4g100%

Grăsimi sat.

19.6g39%

Proteine

12.1g49%

Fibre

53.9g60%

Zahăr

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 323g
ProPoints: 30 (1 porție)
SmartPoints: 50 (1 porție)




Comentarii:

06/09/2013

Foarte buna:X

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: