Petitchef

Rețetă Le foret

Desert
4 porții
45 min
30 min
45 min
Ușor
Le foret este o prăjitură franțuzească delicioasa și destul de simplă

Ingrediente

4

Pentru foile cu cacao:

Pentru foaia cu nucă de cocos:

Pentru cremă:

Preparare

  • Pentru prepararea foilor cu cacao, frecăm untul, ținut la temperatura camerei, cu zahărul, apoi adăugăm cacaua și iaurtul.

    Amestecăm bine totul, adăugăm și esența și începem să încorporăm treptat făina pe care am amestecat-o cu praful de copt.

    Va rezulta un aluat ușor moale și lipicios, pe care îl lăsăm la frigider timp de o oră acoperit cu folie.
  • Pentru foaia cu cocos, mixăm albușurile spumă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat zahărul și zeama de lămâie.

    Adăugăm nuca de cocos și făina, apoi încorporăm stafidele hidratate în prealabil.

    Împărțim aluatul cu cacao în două părți egale.
  • Prima parte o întindem direct în tava tapetată cu hârtie de copt, iar peste ea întindem foaia cu nucă de cocos și o acoperim cu a doua foaie cu cacao.

    Dăm tavă la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

    Între timp preparăm crema de lămâi
  • Amestecăm cele 6 gălbenușuri cu sarea și zahărul, adăugăm coaja de lămâie rasă și făina și diluăm compoziția cu puțin lapte rece.

    Restul de lapte îl vom pune fierbinte peste amestecul rezultat, omogenizăm bine și fierbem crema la foc încet, amestecând continuu până când crema se va îngroșa ca o budincă.

    Acoperim crema cu o folie și o dăm la rece, după care încorporăm untul moale.
  • Întindem crema peste prăjitura din tavă, răcită deja și o dăm la frigider până în momentul servirii.

    Presăram puțină caco deasupra sau putem să radem ciocolată în momentul servirii.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:




Comentarii:

30/07/2019

Am gatit aceasta reteta si este foarte buna

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Florica, 30/07/2019

Excelenta reteta ! Multumesc !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/10/2020

Sunteți niște furăcioși de conținut! Rețeta este preluată de la mine de pe blog! Vă rog să o ștergeți imediat, pentru că ați încălcat drepturile de autor! Altfel, o să vă facem reclamație la google pentru furt de conținut, dar și la organele în drept. Nu prea mai merge în ziua de azi să furați
https://retetepentrutoategusturile.ro/2013/11/prajitura-frantuzeasca.html

(0) (0) Abuz
ancamaria, 30/07/2019

Nu stiu de unde le tot scoateti! In franceza nu exista "le" foret, exista doar "la" foret!!! Ca reteta, exista tortul "la foret noire", specific craciunului.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Reteta sapun cu scortisoara
Reteta sapun cu scortisoara
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Reteta de post delicioasa – hummus
Reteta de post delicioasa – hummus
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Reteta tort cu ciocolata nutella
Reteta tort cu ciocolata nutella
8 porții
1 h 40 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cocktail sampanie - Video reteta!
Cocktail sampanie - Video reteta!
8 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Italian Tiramisu - Video reteta
Italian Tiramisu - Video reteta
6 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.