Petitchef

Rețetă Le foret

Le foret este o prăjitură franțuzească delicioasa și destul de simplă

Desert
4 porții
45 min
30 min
45 min
Ușor

Ingrediente

4

Pentru foile cu cacao:

Pentru foaia cu nucă de cocos:

Pentru cremă:

Preparare

  • Pentru prepararea foilor cu cacao, frecăm untul, ținut la temperatura camerei, cu zahărul, apoi adăugăm cacaua și iaurtul.

    Amestecăm bine totul, adăugăm și esența și începem să încorporăm treptat făina pe care am amestecat-o cu praful de copt.

    Va rezulta un aluat ușor moale și lipicios, pe care îl lăsăm la frigider timp de o oră acoperit cu folie.
  • Pentru foaia cu cocos, mixăm albușurile spumă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat zahărul și zeama de lămâie.

    Adăugăm nuca de cocos și făina, apoi încorporăm stafidele hidratate în prealabil.

    Împărțim aluatul cu cacao în două părți egale.
  • Prima parte o întindem direct în tava tapetată cu hârtie de copt, iar peste ea întindem foaia cu nucă de cocos și o acoperim cu a doua foaie cu cacao.

    Dăm tavă la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

    Între timp preparăm crema de lămâi
  • Amestecăm cele 6 gălbenușuri cu sarea și zahărul, adăugăm coaja de lămâie rasă și făina și diluăm compoziția cu puțin lapte rece.

    Restul de lapte îl vom pune fierbinte peste amestecul rezultat, omogenizăm bine și fierbem crema la foc încet, amestecând continuu până când crema se va îngroșa ca o budincă.

    Acoperim crema cu o folie și o dăm la rece, după care încorporăm untul moale.
  • Întindem crema peste prăjitura din tavă, răcită deja și o dăm la frigider până în momentul servirii.

    Presăram puțină caco deasupra sau putem să radem ciocolată în momentul servirii.

Rețete inrudite

YouTube

Buturuga tiramisu


Întrebări:




Comentarii:

30/07/2019

Am gatit aceasta reteta si este foarte buna

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Florica, 30/07/2019

Excelenta reteta ! Multumesc !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/10/2020

Sunteți niște furăcioși de conținut! Rețeta este preluată de la mine de pe blog! Vă rog să o ștergeți imediat, pentru că ați încălcat drepturile de autor! Altfel, o să vă facem reclamație la google pentru furt de conținut, dar și la organele în drept. Nu prea mai merge în ziua de azi să furați
https://retetepentrutoategusturile.ro/2013/11/prajitura-frantuzeasca.html

(0) (0) Abuz
ancamaria, 30/07/2019

Nu stiu de unde le tot scoateti! In franceza nu exista "le" foret, exista doar "la" foret!!! Ca reteta, exista tortul "la foret noire", specific craciunului.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
6 porții
7 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Raw brownie
Raw brownie
10 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Piña colada fără alcool
Piña colada fără alcool
3 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează