Petitchef

Tort de bezea si ciocolata

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

pentru prima foaie avem nevoie:

2 albusuri

150g zahar tos

1 lingurita zeama de lamaie

2 albusuri

150g zahar tos

1 lingurita zeama de lamaie

2 albusuri

150g zahar

1 lingurita zeama de lamaie


Ne mai servesc:

1 albus

50 g zahar

600 ml frisca lichida

30 g cacao

100 g zahar farin

200 g ciocolata amara

1 lingura ulei de arahide

hartie pergament

Preparare

  • Pregatim bezeaua una cate una amestecand bine albusurile de ou cu putina sare,iar in momentul in care debvin albe se adauga zeama de lamaie si usor se incorporeaza zaharul tos
  • Intr-o tava tapetata cu hartie desenam un cerc de 22 cm,yurnam prima compozitie de bezea obtinuta,nivelem cu atentie si in troducem in cuptorul cald 125°C timp de 1ora si jumatate.
  • Daca dispuneti de un cuptor ventilat foile se pot coace in acelasi timp in modul acesta economisim timp si energie;Vom proceda in acelasi mod si cu celelalte2 foi;Daca coacem foile pe rand va sfatuiesc ca prima de asamblarea tortului sa le sigilam intr-o tava cu folie de plastic.
  • Cu ultimul ou pregatim in mod asemanator bezeaua,iar compozitia obtinuta o turnam intr-un pos ,si formam 12 bezele de masura potrivita intre ele,pe care le vom coace 1 ora in cuptorul cald 120°CIn timp ce foile coc pregatim ciocolata ;Topim ciocolata baie de aburi,amestecand cu o lingura pana la omogenizare completa a acesteia.
  • Desenam un cecrc pe hartia pergament de diametru 22cm ,turnam ciocolata topita.nivelem bine cu o paleta,si introducem in frigider timp de 10-15 minute;Trebuie scoasa din frigider inainte de-a se solidifica ,in modul acesta se poate taia;Cu un cutit cu lama lata imartim cercul in 12 parti:a impartit intai cercul pe jumatate nu inainte de-a stabilii centrul cercului cu ajutorul compasului,dupa care am impartit cercul in patru si fiecare parte la randul ei am impartit-o in 3.
  • A introdus triunghiurile obtinute in frigider fara sa la desfac de pe hartie,iar dupa 15-20 minute acestea se desfac aproape singure si le conservam in frigider pana la asamblarea trortului.
  • 400 g frisca o batem cu 75g zahar farin,crema obtinuta o conservam in frigider;Restul de frisca o batem cu cacao si restul zaharului,si o conservam in frigider si pe aceasta;Intre timp foile coapte si bezelele micute sunt deja reci deci trecem la asamblarea tortului:Luam o tava pt tort ,iar in ceantru asezam putina frisca ,asezam prima foaie de bezea,primul strat de frisca,cea de-a doua foaie ,un strat de frisca cu cacao,a treia foaie un alt strat de frisca,nivelam bine totul,asezam bezelele micute in cerc pe marginea tortului,si rezemate de acestea triunghiurile de ciocolata;

Poze

Tort de bezea si ciocolata, poza 1Tort de bezea si ciocolata, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de cafea cu bezea si crema italiana
Tort de cafea cu bezea si crema italiana
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort de bezea cu ciocolata
Tort de bezea cu ciocolata
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort de inghetata cu 3 creme si bezea
Tort de inghetata cu 3 creme si bezea
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: