Petitchef

Tort lapte de pasare cu cacao

Desert
6 porții
30 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

blat:

pentru crema:

pentru uns blatul :

Preparare

  • Blatul: se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,aproximativ 45~50 de grade C/luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema/adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture,amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza/turnati aluatul intr-o tava cu dimensiunea de 23 cm. unsa cu unt si tapetata dupa aia cu hartie de copt, dar hatia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavei, nu si pe margini, apoi ungeti hartia cu unt si o infainati/dati la cuptor pentru 15 minute la foc un pic mai mare de mijlociu la 200 de g.
  • Blatul racit se taie pe orizontala in doua parti egale.
    crema: gelatina se moaie cu 150 g. apa calduta pentru 30 de minute, 10 galbenusuri se mixeaza cu150 g zahar, adaugam 200 ml. . lapte, amestecam si adaugam 1 lingura de faina, amestecam si o aducem la temperatura de fierbere la bain-marie, amestecind in continou ca sa nu formeze boturi .
  • Compozitia se raceste si se adauga 300 gr. de unt cu zaharul vanilat frecat cu mixerul, albusurile de ou se mixeaza cu un varf de cutit de sare in spuma tare apoi se adauga zaharul in cateva prize si se mixeaza pana devine ca o bezea tare, turnam gelatina topita la bain marie, amestecind energic pana se incorporeaza.
  • Combinam prima compozitie cu a doua si o impartim in doua parti egale una din ele combinind-o cu cacao, mai lasati aproxemativ 300 de ml. din crema pentru a glazura cu ea mai tarziu tortul racit .Crema obtinuta se toarna in centrul blatului cate o lingura din fiecare culoare exact in centru de fiecare data, randuind culorile pana se termina crema pe blatul preventiv uns cu un strat de bomboane topite din ciocolata cu prune uscate inserat intr-o forma cu inel detasabil cu diametrul de 23 cm, punem deasupra al doilea strat de blat si dam la frigider pe 2~3 ore .
  • Dupa ce sa racit si sa prins bine tortul, scoateti inelul detasabil si glazurati cu crema pe care a-ti lasat pentru fondat tortul incalzita la bain-marie pana devine fluida si adaugati in ea cacao pana obtineti culoarea dorita.turnati peste tort glazura din centru spre margini cu o miscare circulara, straduiti-va sa fondati si parte laterala a tortului.decorul facut din ciocolata amruie si ciocolata alba cu coloranti alimentari de culoare visinie si albastra.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Tort lapte de pasare cu cacao, poza 1
Tort lapte de pasare cu cacao, poza 2
Tort lapte de pasare cu cacao, poza 3
Tort lapte de pasare cu cacao, poza 4
Tort lapte de pasare cu cacao, poza 5

Întrebări:




Comentarii:

03/12/2012

Spier ca e foarte gustos

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de branza cu zmeura si ciocolata cu lapte
Tort de branza cu zmeura si ciocolata cu lapte
4 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Tort de ciocolata si crema de lapte
Tort de ciocolata si crema de lapte
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort sacher cu glazura de ciocolata cu lapte
Tort sacher cu glazura de ciocolata cu lapte
8 porții
1 h 15 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti Oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti Oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort Iepuras
Tort Iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.