Petitchef

Tort de ciocolata si crema de lapte

Desert
10 porții
30 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10
150 g faina

150 g zahar

150 g unt

3 oua

3 linguri cacao

1 lingurita praf de copt


pentru crema de lapte:

200 ml lapte

50 g zahar

20 g faina

o lingura esenta de vanilie


in plus avem nevoie de:

250 ml frisca


Glazura:

150 g ciocolata amaruie

50 g unt

Preparare

  • Mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pina vom obtine o compozitie alba si spumoasa. Incorporam ouale pe rind, mixind in continuu. Faina, cacaoa si praful de copt le cernem si cu ajutorul unei site le cernem peste compozitia de oua+unt+ zahar, mixind cu viteza cea mai mare ingredientele, pina vom obtine o compozitie fara cocoloase.
  • Rasturnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametru de circa 20 cm in care punem o coala de hirtie de copt, nivelam cu un cutit si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 35-40 de minute, depinde de cuptor, e bine sa facem o proba cu scobitoarea.
  • Intr-o craticioara cu talpa groasa, punem laptele iar cind aceste incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam esenta, faina si zaharul cernute, amestecind continuu sa nu se formeze cocoloase.
  • Punem din nou cratita pe foc si amestecam continuu pina ce aceasta se ingroasa, timp de citeva minute. Lasam crema sa se raceasca sau o punem intr-un alt vas cu apa rece si amestecam continuu pentru a grabi racirea.
  • Intre timp mixam frisca si adaugam crema de lapte peste ea si amestecam cu o lingura din jos in sus, pina se incorporeaza bine.
  • Punem vasul cu crema la frigider si o lasam la rece pina in momentul utilizarii. Luam blatul, il taiem in trei parti egale, stropim blatul cu suc de portocale , punem jumatate din crema pe prima parte de blat, repetam operatia cu a doua parte de blat, iar la sfirsit acoperim cu blat si turnam glazura de ciocolata amaruie peste tort.
  • Topim pe aburi ciocolata, iar cind aceasta s-a topit toata adaugam untul si dam vasul de pe aburi, amestecind repede pina se topeste si acesta. Asa zisul decor, care nu prea mi-a placut cum a iesit, l-am facut cu ciocolata alba topita, dar probabil ca ar fi trebuit sa astept sa se intareasca un pic ca sa nu fie prea lichida. Frumos, n-a iesit prea frumos, dar pot sa va asigur ca e foarte gustos.

Poze

Tort de ciocolata si crema de lapte, poza 1
Tort de ciocolata si crema de lapte, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

28/01/2014

Gustos si frumos

(0) (0) Abuz
17/05/2013

F buna reteta si f usor de preparat!

(0) (0) Abuz
24/12/2012

Super buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu crema de ciocolata
Tort cu crema de ciocolata
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort castel de ciocolata cu crema custard
Tort "castel" de ciocolata cu crema custard
12 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si crema caramel
Tort cu ciocolata si crema caramel
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti Oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti Oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.