Petitchef

Tort de ciocolata si crema de lapte

Desert
10 porții
30 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

pentru crema de lapte:

in plus avem nevoie de:

Glazura:

Preparare

  • Mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pina vom obtine o compozitie alba si spumoasa. Incorporam ouale pe rind, mixind in continuu. Faina, cacaoa si praful de copt le cernem si cu ajutorul unei site le cernem peste compozitia de oua+unt+ zahar, mixind cu viteza cea mai mare ingredientele, pina vom obtine o compozitie fara cocoloase.
  • Rasturnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametru de circa 20 cm in care punem o coala de hirtie de copt, nivelam cu un cutit si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 35-40 de minute, depinde de cuptor, e bine sa facem o proba cu scobitoarea.
  • Intr-o craticioara cu talpa groasa, punem laptele iar cind aceste incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam esenta, faina si zaharul cernute, amestecind continuu sa nu se formeze cocoloase.
  • Punem din nou cratita pe foc si amestecam continuu pina ce aceasta se ingroasa, timp de citeva minute. Lasam crema sa se raceasca sau o punem intr-un alt vas cu apa rece si amestecam continuu pentru a grabi racirea.
  • Intre timp mixam frisca si adaugam crema de lapte peste ea si amestecam cu o lingura din jos in sus, pina se incorporeaza bine.
  • Punem vasul cu crema la frigider si o lasam la rece pina in momentul utilizarii. Luam blatul, il taiem in trei parti egale, stropim blatul cu suc de portocale , punem jumatate din crema pe prima parte de blat, repetam operatia cu a doua parte de blat, iar la sfirsit acoperim cu blat si turnam glazura de ciocolata amaruie peste tort.
  • Topim pe aburi ciocolata, iar cind aceasta s-a topit toata adaugam untul si dam vasul de pe aburi, amestecind repede pina se topeste si acesta. Asa zisul decor, care nu prea mi-a placut cum a iesit, l-am facut cu ciocolata alba topita, dar probabil ca ar fi trebuit sa astept sa se intareasca un pic ca sa nu fie prea lichida. Frumos, n-a iesit prea frumos, dar pot sa va asigur ca e foarte gustos.


Poze

Tort de ciocolata si crema de lapte
Tort de ciocolata si crema de lapte - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

28/01/2014

Gustos si frumos

(0) (0) Abuz
17/05/2013

F buna reteta si f usor de preparat!

(0) (0) Abuz
24/12/2012

Super buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează