Petitchef

Tort de ciocolata si crema de lapte

Desert
10 porții
30 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10
150 g faina

150 g zahar

150 g unt

3 oua

3 linguri cacao

1 lingurita praf de copt


pentru crema de lapte:

200 ml lapte

50 g zahar

20 g faina

o lingura esenta de vanilie


in plus avem nevoie de:

250 ml frisca


Glazura:

150 g ciocolata amaruie

50 g unt

Preparare

  • Mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pina vom obtine o compozitie alba si spumoasa. Incorporam ouale pe rind, mixind in continuu. Faina, cacaoa si praful de copt le cernem si cu ajutorul unei site le cernem peste compozitia de oua+unt+ zahar, mixind cu viteza cea mai mare ingredientele, pina vom obtine o compozitie fara cocoloase.
  • Rasturnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametru de circa 20 cm in care punem o coala de hirtie de copt, nivelam cu un cutit si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 35-40 de minute, depinde de cuptor, e bine sa facem o proba cu scobitoarea.
  • Intr-o craticioara cu talpa groasa, punem laptele iar cind aceste incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam esenta, faina si zaharul cernute, amestecind continuu sa nu se formeze cocoloase.
  • Punem din nou cratita pe foc si amestecam continuu pina ce aceasta se ingroasa, timp de citeva minute. Lasam crema sa se raceasca sau o punem intr-un alt vas cu apa rece si amestecam continuu pentru a grabi racirea.
  • Intre timp mixam frisca si adaugam crema de lapte peste ea si amestecam cu o lingura din jos in sus, pina se incorporeaza bine.
  • Punem vasul cu crema la frigider si o lasam la rece pina in momentul utilizarii. Luam blatul, il taiem in trei parti egale, stropim blatul cu suc de portocale , punem jumatate din crema pe prima parte de blat, repetam operatia cu a doua parte de blat, iar la sfirsit acoperim cu blat si turnam glazura de ciocolata amaruie peste tort.
  • Topim pe aburi ciocolata, iar cind aceasta s-a topit toata adaugam untul si dam vasul de pe aburi, amestecind repede pina se topeste si acesta. Asa zisul decor, care nu prea mi-a placut cum a iesit, l-am facut cu ciocolata alba topita, dar probabil ca ar fi trebuit sa astept sa se intareasca un pic ca sa nu fie prea lichida. Frumos, n-a iesit prea frumos, dar pot sa va asigur ca e foarte gustos.

Poze

Tort de ciocolata si crema de lapte, poza 1Tort de ciocolata si crema de lapte, poza 2



Comentarii:

28/01/2014

Gustos si frumos

(0) (0) Abuz
17/05/2013

F buna reteta si f usor de preparat!

(0) (0) Abuz
24/12/2012

Super buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca si crema de ciocolata (craciun 2008)
Tort cu nuca si crema de ciocolata (craciun 2008)
2 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort castel de ciocolata cu crema custard
Tort "castel" de ciocolata cu crema custard
12 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si crema caramel
Tort cu ciocolata si crema caramel
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiCiocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permis

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: