Petitchef

Cartofi cu hamsii la cuptor/patate e alice al forno

Felul principal
2 porții
1 oră
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Ii spalam bine, si-i lasam sa se scurga de apa
    Curatim cartofii, ii spalam, taiem feliute foarte subtiri si le lasam in apa rece. Intr-o oala punem la fiert cca un litru jumatate de apa si adaugam o lingura de otet si un pic de sare. Cind apa incepe sa fiarta, punem cartofii si-i lasam sa fiarba pentru cca 2 minute. in acest fel cartoful se albeste si pierde din amidon si vor avea o consistenta crocanta, cind ii vom minca.
  • In acest fel cartoful se albeste si pierde din amidon si vor avea o consistenta crocanta, cind ii vom minca. Scurgem cartofii de apa si ii lasam sa se raceasca un pic. Intr-o tava rotunda de aragaz punem un firicel de ulei si incepem sa distribuim cartofii. Condimentam din nou cu un pic de ulei si saram foarte putin
  • Asezam deasupra cartofilor, hamsii deschisi ca pe o carte, asezam deasupra usturoiul taiat feliute subtirele, presaram un pic de origano, un picut de sare si inca un firicel de ulei.
  • Si le bagam in cuptorul preincalzit la 180° pentru 10 minute
    scoatem tava din cuptor presaram deasupra pesmet si din nou un firicel de ulei si dam din nou la cuptor, pina vedem ca se rumenesc cartofii, depinde cit de colorati doriti sa fie. Servim caldute cartofii cu hamsii, alaturi de un paharut de vinut.
  • Per prima cosa preparate le patate: lavatele, pelatele e tagliatele a fette molto sottili e mettetele in acqua fredda; fatele sbianchire in un litro e mezzo circa di acqua bollente condita con sale e un cucchiaio di aceto, e sbollentatele per circa uno, due minuti, raccoglietele con la schiumarola e lasciatele intiepidire, in questo modo la patata perde il suo amido e si mantiene molto croccante durante la cottura.Intanto private della lisca le alici, e apritele a libro.
  • In una teglia ponete un filo d'olio e disponete le patate, condite con un altro filo d'olio e salate leggermente, quindi disponete le alici a raggiera, insaporite con un altro filo d'olio, un pizzicone di origano, l'aglio tagliato a fettine, salate e ponete in forno preriscaldato a 180° e cuocete per circa 10 minuti, quindi spolverizzate le alici col pan grattato, insaporite con un altro filo d'olio e cuocete per altri dieci minuti, circa, o fino a quando si sarà formata una crosticina dorata.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Cartofi cu hamsii la cuptor/Patate e alice al forno, poza 1
Cartofi cu hamsii la cuptor/Patate e alice al forno, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

04/12/2013

E super, am sa o incerc chiar maine

(0) (0) Abuz
19/07/2012

Fara comentarii decizamente

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi umpluti cu somon
Cartofi umpluti cu somon
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi cu ciuperci la cuptor
Cartofi cu ciuperci la cuptor
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cartofi natur cu peste file la cuptor
Cartofi natur cu peste file la cuptor
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
4 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofi gratinati Cartofi gratinati Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.