Notifications: Căutare avansată

Ciorba de fasole boabe

(4.50/5 - 555 voturi)
65 comentarii

Dintre toate ciorbele romanesti, ciorba de fasole este in topul preferatelor, nu ca mi-ar displace vreo ciorba, dar fasole nu refuz niciodata, si daca mai are si un pic de afumatura, atunci e si mai delicioasa! Chiar daca e vara, mi-a fost pofta de fasole si am facut, nu multa, doar cat sa-mi fac pofta :-)

Ingrediente

500 gr fasole boabe
1 morcov mare
1 ceapa
2-3 rosii bine coapte
1 mana de marar verde
1/2 lingurita cimbru
sare
piper boabe
1 foaie de dafin
1 lingurita boia de ardei dulce
1 ardei gras
ulei
sunculita afumata (optional)

Preparare

Etapa 1 - Ciorba de fasole boabeSe pune fasolea la inmuiat in apa rece cu o seara inainte.
A doua zi o dam in fiert si aruncam apa de 3 ori (de fiecare data de cate ori a dat in fiert).

Dupa ce am aruncat cele 3 ape, o punem iar la fiert impreuna cu morcovul si ardeiul taiate feliute, adaugam cimbrul (o crenguta de cimbru uscat sau 1/2 lingurita cimbru uscat si maruntit), o foaie de dafin, boiaua, sare si piper boabe.

Separat, inabusim ceapa in putin ulei (cam 150 ml) apoi adaugam rosiile tocate si lasam sa fiarba bine pana se inmoaie.

Cand fasolea este fiarta, adaugam rosiile cu ceapa si mai dam un clocot.

Asezonam cu marar verde tocat marunt si servim.

Daca facem fasolea cu sunculita afumata, o prajim putin inainte in putin ulei si o punem si pe aceasta la fiert cu fasolea si legumele.

Este o bunatate! si cu sunculita si fara!

Pofta buna!

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (65):

1 / 5
Postat 31/08/2015, 16:51

31 August 2015 - Nu stiu de unde ati auzit voi sa aruncati bunatate de minerale din fasole ? Auzi tu ! Sa arunci 3 ape. Daca se inmoaie fasolea cu o seara inainte celuloza pe care o contine fasolea se va inmuia si nu provoaca nici balonari si nici gaze. Gasiti explicatii despre cum trebuie pregatita fasolea in cartea de bucate a Silviei Jurcovan. Nu mai aruncati apa ca se duc toate mineralele pe care le contine fasolea si nu mai are gust...Si de ce postati poze cu stachini de lut ? Cine mai mananca azi din asa ceva... Nu aveti boluri sau farfurii ? Lipsea doar lingura de lemn si eram in secolul 18.....

(0) (3) Abuz
1 / 5
Postat 08/10/2016, 20:15

Dece numiti "ciorbe" toate preparatele cu zeama, inclusiv cele care nu sunt acrite ? Ciorba este un preparat care se acreste, fie cu bors, fie cu zeama de varza, corcoduse, macris, zeama de lamaie, etc., iar preparatul acesta este neacrit, deci SUPA DE FASOLE !!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 10/11/2015, 12:18

Inmuiatul fasolei face ca fasolea sa fiarba mai repede; se schimba 3 ape la fierbere pentru eliminarea efectului de flatulenta; se consuma cu pielita pentru a beneficia de continutul de fermenti.

(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 28/11/2016, 18:22

Dupa parerea mea, ar trebui mai mullte detali, un incepator care face prima data asta mai bine renunta la ideie si se reapuca de cartofi prajiti si ochiuri oua

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 08/10/2016, 10:15

Dupa ce arunci cele 3 ape, poti linistita sa arunci si ciorba la porci. Mai ramane sa prajesti sunculita si sa o mananci apoi langa o mamaliguta.

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 30/12/2016, 12:27

Si chiar daca fierbeti fasolea in 2-3 ape, la fiecare refierbere se va folosi doar apa fierbinte, altfel fasolea se va intari.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 08/10/2016, 15:06

Nu poate fi decat fara cusur, cu conditia sa se aleaga un soi bun de fasole, nu "cojoasa", ci cat mai untoasa.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 23/07/2013, 13:59

Nu am facut inca, dar suna bine si oricum imi place fasolea asa ca zilele acestea e pe lista mea de gatit..

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 20/04/2015, 18:05

Pentru a obtine un gust perfect mai trebuie adaugat 2-3 fire de leustean si foarte putin busuioc..

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 08/10/2016, 13:16

Se pune neaparat coriandru macinat (contra balonarii).
Eu mai pun si seminte uscate de marar.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale