Ciorba de fasole boabe

(4.50/5 - 559 voturi)
68 comentarii

Dintre toate ciorbele romanesti, ciorba de fasole este in topul preferatelor, nu ca mi-ar displace vreo ciorba, dar fasole nu refuz niciodata, si daca mai are si un pic de afumatura, atunci e si mai delicioasa! Chiar daca e vara, mi-a fost pofta de fasole si am facut, nu multa, doar cat sa-mi fac pofta :-)

Ingrediente

500 gr fasole boabe
1 morcov mare
1 ceapa
2-3 rosii bine coapte
1 mana de marar verde
1/2 lingurita cimbru
sare
piper boabe
1 foaie de dafin
1 lingurita boia de ardei dulce
1 ardei gras
ulei
sunculita afumata (optional)

Preparare

Etapa 1 - Ciorba de fasole boabeSe pune fasolea la inmuiat in apa rece cu o seara inainte.
A doua zi o dam in fiert si aruncam apa de 3 ori (de fiecare data de cate ori a dat in fiert).

Dupa ce am aruncat cele 3 ape, o punem iar la fiert impreuna cu morcovul si ardeiul taiate feliute, adaugam cimbrul (o crenguta de cimbru uscat sau 1/2 lingurita cimbru uscat si maruntit), o foaie de dafin, boiaua, sare si piper boabe.

Separat, inabusim ceapa in putin ulei (cam 150 ml) apoi adaugam rosiile tocate si lasam sa fiarba bine pana se inmoaie.

Cand fasolea este fiarta, adaugam rosiile cu ceapa si mai dam un clocot.

Asezonam cu marar verde tocat marunt si servim.

Daca facem fasolea cu sunculita afumata, o prajim putin inainte in putin ulei si o punem si pe aceasta la fiert cu fasolea si legumele.

Este o bunatate! si cu sunculita si fara!

Pofta buna!

Rețete inrudite


Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (68):

31/08/2015

31 August 2015 - Nu stiu de unde ati auzit voi sa aruncati bunatate de minerale din fasole ? Auzi tu ! Sa arunci 3 ape. Daca se inmoaie fasolea cu o seara inainte celuloza pe care o contine fasolea se va inmuia si nu provoaca nici balonari si nici gaze. Gasiti explicatii despre cum trebuie pregatita fasolea in cartea de bucate a Silviei Jurcovan. Nu mai aruncati apa ca se duc toate mineralele pe care le contine fasolea si nu mai are gust...Si de ce postati poze cu stachini de lut ? Cine mai mananca azi din asa ceva... Nu aveti boluri sau farfurii ? Lipsea doar lingura de lemn si eram in secolul 18.....

(0) (3) Abuz
08/10/2016

Dece numiti "ciorbe" toate preparatele cu zeama, inclusiv cele care nu sunt acrite ? Ciorba este un preparat care se acreste, fie cu bors, fie cu zeama de varza, corcoduse, macris, zeama de lamaie, etc., iar preparatul acesta este neacrit, deci SUPA DE FASOLE !!!

(0) (0) Abuz
Ramona, 11/11/2017

Mi-e mi-a placut la nebunie doar ca am adāugat gust de gāinā deoarece nu am avut sunculitā afumata. Dar reteta este exceptionala si apropo cu strāchini de lut mi-a plācut poza deoarece este ceva legat de traditia româneascā.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
10/11/2015

Inmuiatul fasolei face ca fasolea sa fiarba mai repede; se schimba 3 ape la fierbere pentru eliminarea efectului de flatulenta; se consuma cu pielita pentru a beneficia de continutul de fermenti.

(0) (0) Abuz
Llll, 29/09/2017

Pentru cei care nu stiu de ce se fierbe fasolea cititi aici http://m.adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/de-baloneazasi-provoaca-gaze-fasolea-1_5540e85ccfbe376e35aee7f8/index.html

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
28/11/2016

Dupa parerea mea, ar trebui mai mullte detali, un incepator care face prima data asta mai bine renunta la ideie si se reapuca de cartofi prajiti si ochiuri oua

(0) (0) Abuz
08/10/2016

Dupa ce arunci cele 3 ape, poti linistita sa arunci si ciorba la porci. Mai ramane sa prajesti sunculita si sa o mananci apoi langa o mamaliguta.

(0) (0) Abuz
30/12/2016

Si chiar daca fierbeti fasolea in 2-3 ape, la fiecare refierbere se va folosi doar apa fierbinte, altfel fasolea se va intari.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
08/10/2016

Nu poate fi decat fara cusur, cu conditia sa se aleaga un soi bun de fasole, nu "cojoasa", ci cat mai untoasa.

(0) (0) Abuz
23/07/2013

Nu am facut inca, dar suna bine si oricum imi place fasolea asa ca zilele acestea e pe lista mea de gatit..

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Salata de fasole boabe-Petitchef





Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale