Petitchef

Ciorba de fasole boabe

Dintre toate ciorbele romanesti, ciorba de fasole este in topul preferatelor, nu ca mi-ar displace vreo ciorba, dar fasole nu refuz niciodata, si daca mai are si un pic de afumatura, atunci e si mai delicioasa! Chiar daca e vara, mi-a fost pofta de fasole si am facut, nu multa, doar cat sa-mi fac pofta :-)

Felul principal
8 porții
30 min
1 h 30 m
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Etapa 1 - Ciorba de fasole boabe
    Se pune fasolea la inmuiat in apa rece cu o seara inainte.
    A doua zi o dam in fiert si aruncam apa de 3 ori (de fiecare data de cate ori a dat in fiert).

    Dupa ce am aruncat cele 3 ape, o punem iar la fiert impreuna cu morcovul si ardeiul taiate feliute, adaugam cimbrul (o crenguta de cimbru uscat sau 1/2 lingurita cimbru uscat si maruntit), o foaie de dafin, boiaua, sare si piper boabe.

    Separat, inabusim ceapa in putin ulei (cam 150 ml) apoi adaugam rosiile tocate si lasam sa fiarba bine pana se inmoaie.

    Cand fasolea este fiarta, adaugam rosiile cu ceapa si mai dam un clocot.

    Asezonam cu marar verde tocat marunt si servim.

    Daca facem fasolea cu sunculita afumata, o prajim putin inainte in putin ulei si o punem si pe aceasta la fiert cu fasolea si legumele.

    Este o bunatate! si cu sunculita si fara!

    Pofta buna!


Întrebări:

Este felul 2 nu ciorba,unde naiba este si putin bors sau poate ai vrut sa faci supa ? Unde este si putin leustean infuzat in bors ?Sunt multe intrebari.

Răspuns:

Pai daca nu-ti place, fa-ti tu cu bors. mie nu-mi place ciorba de fasole acrita. Na!




Comentarii (74):

gigi, 21/09/2018

Buna

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
CORNELIU, 21/01/2018

EXCELENT DE BUNĂ.CORNELIU P.ONEȘTI Jud.BACĂU.P.S.MÂNCAREA GĂTITĂ ÎN VASE DE LUT ȘI SERVITĂ ESTE EXCELENT DE BUNĂ ȘI SĂNĂTOASĂ FAȚĂ DE VASELE DIN ZIUA DE AZI CARE SUNT TEFLONATE SAU PE BAZĂ DE ALUMINIU DUCÂND LA BOALA ALZHEMEIER.AȘA CĂ MARE ATENȚIE.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Ramona, 11/11/2017

Mi-e mi-a placut la nebunie doar ca am adāugat gust de gāinā deoarece nu am avut sunculitā afumata. Dar reteta este exceptionala si apropo cu strāchini de lut mi-a plācut poza deoarece este ceva legat de traditia româneascā.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
mihaela, 20/10/2017

Perfect pentru familia mea. Multumesc!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Llll, 29/09/2017

Pentru cei care nu stiu de ce se fierbe fasolea cititi aici http://m.adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/de-baloneazasi-provoaca-gaze-fasolea-1_5540e85ccfbe376e35aee7f8/index.html

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
30/12/2016

Si chiar daca fierbeti fasolea in 2-3 ape, la fiecare refierbere se va folosi doar apa fierbinte, altfel fasolea se va intari.

am gătit această rețetă (2) (1) Abuz
08/10/2016

EXTRAORDINAR DE BUNĂ.CORNELIU P.ONEȘTI-BC.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
08/10/2016

Fasolea, intotdeauna in topul preferintelor romanilor!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
12/01/2015

Excelent!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/12/2014

Nota 10.. am facut si a iesit super buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 8

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează