Petitchef

Ciorba de fasole boabe cu ciolan in paine

Felul principal
8 porții
10 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Am vazut mai multe variante de ciorba de fasole in paine dar mi-a ramas in minte una postata de Oana, pe www.bucataras.ro , cu painea facuta intr-o forma speciala, coapta pe un vas ca sa avem o “farfurie” de paine cu grosimea de 2-3 cm.
    Preparare : curatam si pregatim legumele si spalam bine ciolanul de porc.
    Fasolea boabe este preferabil sa o lasati la inmuiat cateva ore in apa rece. Eu am fiert fasolea separat timp de 25 de minute si am aruncat prima apa. Am pus apoi fasolea cu legumele taiate marunt, crenguta de cimbru, dafinul, am adaugat zarzavatul de la borcan, rosiile decojite, crenguta de cimbru si apa rece si ciolanul taiat in 2-3 bucati sa fiarba mai repede. Am mai adaugat putina sare, nu foarte multa ca era sarat ciolanul. Am fiert in oala sub presiune 45 de minute dupa ce am inchis supapa. Dupa aceea am racit si deschis oala si am adaugat sucul de rosii si un catel de usturoi zdrobit, o mai lasam sa clocoteasca cateva minute. Am mai dres cu condimente si am presarat inca putin cimbru uscat maruntit sa ii ramana aroma. Se acopera cu capac si se mai lasa cateva minute sa se povesteasca aromele. Cand se servete se adauga verdeata maruntita proaspat , in fiecare farfurie.

    Aluatul pentru paine l-am pregatit cu masina de facut paine, apoi am intins pe masa tapetata cu faina o foaie ca un blat de pizza dar de 3-4 cm grosime, nu foarte subtire. Am folosit pentru copt 2 boluri de ciorba termorezistente. Le-am intors si le-am uns cu ulei si am asesat blatul de paine ca o cupola peste. Am pensulat cu galbenus de ou si am copt apoi in cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 25-30 de minute, cu o tava cu o cana de apa sub tava cu painea ca sa iasa crusta crocanta.
    Intoarcem cupola cu grija dupa ce se raceste putin si scoatem bolul de sub ea si avem farfuria de paine .
    A iesit suficient de groasa si crocanta la exterior, nu a existat riscul sa se inmoaie atunci cand am pus ciorba in ea. Am servit ciorba fierbinte in aceasta farfurie de paine, cu verdeata tocata marunt presarata peste, pe un platou de lemn acompaniata de smantana si ceapa facuta cu putina sare si otet ( pacat ca nu am gasit ceapa rosie) .


Poze

Ciorba de fasole boabe cu ciolan in paine
Ciorba de fasole boabe cu ciolan in paine - poza 2
Ciorba de fasole boabe cu ciolan in paine - poza 3

Întrebări:




Comentarii (16):

ileana_g2014
ileana_g2014, 26/04/2015

Foarte , foarte gustoasa !!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/04/2015

F.gustoasa ,hranitoare

(0) (0) Abuz
26/04/2015

O ciorba super!

(0) (0) Abuz
28/12/2013

Foarte interesant

(0) (0) Abuz
16/10/2013

Exelent

(0) (0) Abuz
04/08/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
25/07/2013

Delicioasa

(0) (0) Abuz
27/06/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
26/06/2013

Super

(0) (0) Abuz
01/06/2013

Ffff buna, ti se lasa gura apa...........mmmmmmmmmm.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează