Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat

(4.61/5 - 363 voturi)
41 comentarii


  • Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat
  • Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat, Poza 2
  • Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat, Poza 3
  • Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat, Poza 4
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 2 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 40 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente

- 400 g fasole alba ( lasata la inmuiat de seara pana a 2 a zi)
- 1 ciolan afumat dezosat
- 2 cepe
- 4 morcovi
- 3 teline mici
- 2 pastarnaci
- 2o boabe piper negru
- cimbru
- 300 ml bulion gros
- tarhon in otet, 2 linguri
- otet de vin rosu, dupa gust
- o lingurita boia
- patrunjel verde

Preparare

Etapa 1

Cateva din ingrediente, ca restul nu s-au ingramadit la pozat. Observati, va rog, manuta CTC-ului, care controleaza tot, inclusiv temperatura apei in care a stat fasolica.

Etapa 2

Punem ciolanul si fasolea in apa rece, la foc molcom, 1 h, impreuna cu boabele de piper si cimbrul uscat pus in dispozitivul de inox pt ceai. Spumam, la nevoie, mai ales ca se ridica la suprafata si cojile boabelor, si eliminandu-le, mai usuram digestia.

Etapa 3

Dupa o ora, adaugam zarzavatul taiat marunt, morcovul ras, ceapa taiata, tarhonul, otetul, boiaua si mai lasam o ora sa fiarba.

Etapa 4

Dupa inca o ora, scoatem ciolanul, adaugam bulionul, lasam inca 10 minute, apoi adaugam in ciorba ciolanul taiat bucatele. Potrivim de sare - asta depinde si de cat de sarat a fost ciolanul.
Servim cu o ninsoare de patrunjel in farfurie, si cu ceapa rosie, normal!

Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii (41):

4 / 5
Postat 24/09/2016, 10:45

Nec plus ultra! Doua mici bemoluri: la 400 g fasole uscata ies mult mai mult decat 2 portii; timpul de gatire este > 2 ore. Dar merita!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 05/01/2014, 12:35

Acuma este pe terminat de facut si o voi pune in farfuri pentru avedea ce delicatese am facut super buna

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 09/10/2013, 15:24

Comentariul tău:este foarte gustoasa si acum in timpul rece este bine venita

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 09/10/2013, 10:31

Comentariul tău:arata bine si cred ca are si gustul foarte apetisant

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 24/09/2016, 14:23

Pare foarte buna ,si eu am gatit ciorba de fasole dar alfel de reteta

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 02/09/2013, 07:22

Chiar acum o prepar
imi pare cea mai buna din ce am vazut pe net

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 26/10/2012, 14:02

F f f f f buna excelena ,e cumva ardeleneasca,e foarte gustoasa

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/09/2016, 17:51

Am facut si eu aceasta ciorbita si este foarte gustoasa

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 22/03/2012, 08:29

Foarte buna sa traiasca bucatarul care nia dat reteta

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 26/09/2016, 10:29

Musai o palinca inainte de a minca si un vin bun dupa

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale