Petitchef

Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
400 g fasole alba ( lasata la inmuiat de seara pana a 2 a zi)

1 ciolan afumat dezosat

2 cepe


3 teline mici

2 pastarnaci

2o boabe piper negru


300 ml bulion gros

tarhon in otet, 2 linguri

otet de vin rosu, dupa gust

o lingurita boia

patrunjel verde

Preparare

  • Cateva din ingrediente, ca restul nu s-au ingramadit la pozat. Observati, va rog, manuta CTC-ului, care controleaza tot, inclusiv temperatura apei in care a stat fasolica.
  • Punem ciolanul si fasolea in apa rece, la foc molcom, 1 h, impreuna cu boabele de piper si cimbrul uscat pus in dispozitivul de inox pt ceai. Spumam, la nevoie, mai ales ca se ridica la suprafata si cojile boabelor, si eliminandu-le, mai usuram digestia.
  • Dupa o ora, adaugam zarzavatul taiat marunt, morcovul ras, ceapa taiata, tarhonul, otetul, boiaua si mai lasam o ora sa fiarba.
  • Dupa inca o ora, scoatem ciolanul, adaugam bulionul, lasam inca 10 minute, apoi adaugam in ciorba ciolanul taiat bucatele. Potrivim de sare - asta depinde si de cat de sarat a fost ciolanul.
    Servim cu o ninsoare de patrunjel in farfurie, si cu ceapa rosie, normal!

Poze

Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat, poza 1Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat, poza 2Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat, poza 3Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat, poza 4



Comentarii (43):

Cristina, 12/11/2017

Foarte buna. Eu am facut un fel de rantas cu bulion si putina faina,sa fie putin mai groasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Reteta aceasta e dupa Radu Anton Roman, dansul facea fara rantas. Dar da, este mai gustoasa cu rantas si mai nou, si eu fac doar cu rantas. chit ca nu e cel mai sanatos lucru. :)

23/08/2017

FF .gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/09/2016

Nec plus ultra! Doua mici bemoluri: la 400 g fasole uscata ies mult mai mult decat 2 portii; timpul de gatire este > 2 ore. Dar merita!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/05/2015

Buna :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/01/2014

Buna imi lasa gura apa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/10/2013

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/10/2013

Excelenta!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/08/2013

O minunatie

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/09/2016

Musai o palinca inainte de a minca si un vin bun dupa

(0) (0) Abuz
24/09/2016

Am facut si eu aceasta ciorbita si este foarte gustoasa

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciorba de fasole boabe cu ciolan in paine
Ciorba de fasole boabe cu ciolan in paine
8 porții
1h10m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat
4 porții
45 min
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: