Cateva din ingrediente, ca restul nu s-au ingramadit la pozat. Observati, va rog, manuta CTC-ului, care controleaza tot, inclusiv temperatura apei in care a stat fasolica.
Punem ciolanul si fasolea in apa rece, la foc molcom, 1 h, impreuna cu boabele de piper si cimbrul uscat pus in dispozitivul de inox pt ceai. Spumam, la nevoie, mai ales ca se ridica la suprafata si cojile boabelor, si eliminandu-le, mai usuram digestia.
Dupa o ora, adaugam zarzavatul taiat marunt, morcovul ras, ceapa taiata, tarhonul, otetul, boiaua si mai lasam o ora sa fiarba.
Dupa inca o ora, scoatem ciolanul, adaugam bulionul, lasam inca 10 minute, apoi adaugam in ciorba ciolanul taiat bucatele. Potrivim de sare - asta depinde si de cat de sarat a fost ciolanul. Servim cu o ninsoare de patrunjel in farfurie, si cu ceapa rosie, normal!
Reteta aceasta e dupa Radu Anton Roman, dansul facea fara rantas. Dar da, este mai gustoasa cu rantas si mai nou, si eu fac doar cu rantas. chit ca nu e cel mai sanatos lucru. :)
Reteta aceasta e dupa Radu Anton Roman, dansul facea fara rantas. Dar da, este mai gustoasa cu rantas si mai nou, si eu fac doar cu rantas. chit ca nu e cel mai sanatos lucru. :)