Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat

(4.61/5 - 372 voturi)
43 comentarii

  • Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat
  • Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat, Poza 2
  • Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat, Poza 3
  • Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat, Poza 4
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
2 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
20 min
Gata în:
40 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 400 g fasole alba ( lasata la inmuiat de seara pana a 2 a zi)
- 1 ciolan afumat dezosat
- 2 cepe
- 4 morcovi
- 3 teline mici
- 2 pastarnaci
- 2o boabe piper negru
- cimbru
- 300 ml bulion gros
- tarhon in otet, 2 linguri
- otet de vin rosu, dupa gust
- o lingurita boia
- patrunjel verde

Preparare

Etapa 1

Cateva din ingrediente, ca restul nu s-au ingramadit la pozat. Observati, va rog, manuta CTC-ului, care controleaza tot, inclusiv temperatura apei in care a stat fasolica.

Etapa 2

Punem ciolanul si fasolea in apa rece, la foc molcom, 1 h, impreuna cu boabele de piper si cimbrul uscat pus in dispozitivul de inox pt ceai. Spumam, la nevoie, mai ales ca se ridica la suprafata si cojile boabelor, si eliminandu-le, mai usuram digestia.

Etapa 3

Dupa o ora, adaugam zarzavatul taiat marunt, morcovul ras, ceapa taiata, tarhonul, otetul, boiaua si mai lasam o ora sa fiarba.

Etapa 4

Dupa inca o ora, scoatem ciolanul, adaugam bulionul, lasam inca 10 minute, apoi adaugam in ciorba ciolanul taiat bucatele. Potrivim de sare - asta depinde si de cat de sarat a fost ciolanul.
Servim cu o ninsoare de patrunjel in farfurie, si cu ceapa rosie, normal!

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (43):

24/09/2016

Nec plus ultra! Doua mici bemoluri: la 400 g fasole uscata ies mult mai mult decat 2 portii; timpul de gatire este > 2 ore. Dar merita!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
05/01/2014

Acuma este pe terminat de facut si o voi pune in farfuri pentru avedea ce delicatese am facut super buna

(0) (0) Abuz
Cristina, 12/11/2017

Foarte buna. Eu am facut un fel de rantas cu bulion si putina faina,sa fie putin mai groasa.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Reteta aceasta e dupa Radu Anton Roman, dansul facea fara rantas. Dar da, este mai gustoasa cu rantas si mai nou, si eu fac doar cu rantas. chit ca nu e cel mai sanatos lucru. :)

09/10/2013

Comentariul tău:este foarte gustoasa si acum in timpul rece este bine venita

(0) (0) Abuz
24/09/2016

Pare foarte buna ,si eu am gatit ciorba de fasole dar alfel de reteta

(0) (0) Abuz
09/10/2013

Comentariul tău:arata bine si cred ca are si gustul foarte apetisant

(0) (0) Abuz
02/09/2013

Chiar acum o prepar
imi pare cea mai buna din ce am vazut pe net

(0) (0) Abuz
26/10/2012

F f f f f buna excelena ,e cumva ardeleneasca,e foarte gustoasa

(0) (0) Abuz
24/09/2016

Am facut si eu aceasta ciorbita si este foarte gustoasa

(0) (0) Abuz
26/09/2016

Musai o palinca inainte de a minca si un vin bun dupa

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Salata de fasole boabe-Petitchef


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale