Petitchef

Supa crema de dovleac cu lapte de cocos

Antreuri
3 porții
5 min
25 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
700-800 gr. dovleac

1 ceapă

400 ml lapte de cocos neîndulcit

600 ml supă de legume

1 lingură ghimbir răzuit

2 linguri ulei

sare

puţin Chili (fără seminţe)

50 gr. Chorizo feliat foarte subţire

şi/sau seminţe de dovleac prăjite

şi/sau ulei de dovleac

Preparare

  • Ceapa se curăţă şi se taie în bucăţi mărişoare. Dovleacul se curăţă de coajă, dacă este Hokaido, se poate fierbe cu coajă cu tot. Se taie în bucăţi. Se răzuieşte ghimbirul.

    Într-o cratiţă se pune uleiul la încins şi se adaugă ceapa. Se căleşte puţin, apoi se adaugă dovleacul şi ghimbirul. Se amestecă puţin şi se stinge cu supa de legume. Se adaugă sarea, ardeiul iute şi laptele de cocos. Se lasă să dea în clocot, apoi se reduce temperatura şi se lasă să fiarbă vreo 20 minute până când dovleacul devine moale.

    Feliile de Chorizo se taie în fâşii late cam de un cm. şi se prăjesc în puţin ulei. Fiind subţire, salamul se va prăji foarte repede. Se ia şi se pune pe un şerveţel de hârtie să se scurgă de grăsime.

    Alternativ se pot folosi alte feluri de salam cu şuncă, sau şuncă Serano, care să contrasteze cu dulceaţa dovleacului. Se poate chiar şi fără mezeluri – supa se poate servi fie cu crutoane de pâine, sau cu sâmburi şi câţiva stropi de ulei de dovleac.

    Când e fiert dovleacul se ia cratiţa de pe foc şi se piurează cu un mixer vertical. Eu obişnuiesc să strecor supa printr-o strecurătoare. Supa nu trebuie să fie prea groasă, dar nici prea subţire. Se gustă supa şi se potriveşte de condimente.

    Se pune supa în farfurii şi se serveşte cu feliuţele de Chorizo. Se decorează eventual cu seminţe de dovleac.



Comentarii:

23/10/2013

Foarte buna cu crutoane picante

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/09/2013

Fff gustoasa!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Nelut, 26/02/2019

Incercati sa condimentati cu frunze de busuioc proaspete ,de preferinta , taiate marunt si introduse in supa cu putin timp inainte de sfarsitul fierberii.Dupa gust puteti orna cu frunze de busuioc ,in farfurie .

(0) (0) Abuz
25/10/2014

F.buna,sanatoasa

(0) (0) Abuz
21/09/2013

Super fain supa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa-crema de dovleac cu sherry
Supa-crema de dovleac cu sherry
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa crema de spanac si lapte (reteta video)
Supa crema de spanac si lapte (reteta video)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac cu ghimbir
Supa crema de dovleac cu ghimbir
4 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: