Petitchef

Ciuperci cu smantana

Felul principal
5 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
500 g ciuperci champignon

200 g smantana

1 lingura faina

100 ml supa

3 linguri ulei

50 g unt

sare

piper

1/2 legatura patrunjel

Preparare

  • Se spala ciupercile, se curata si se taie feliute. Se incinge uleiul intr-o tigaie destul de incapatoare, se adauga untul si se amesteca pana se topeste.
  • Se adauga ciupercile si amestecam din cand in cand pana scade zeama lasata. Adaugam 100 ml supa sau apa in care adaugam o lingurita concentrat de legume.
  • Separat intr-un bol amestecam smantana cu faina si adaugam peste ciuperci amestecand incontinuu pana se ingroasa sosul.
  • Condimentam cu sare si piper. Servim fierbinte cu mamaliguta si patrunjel verde tocat.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciuperci cu oua
Ciuperci cu oua
12 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Moelleux cu legume si smantana
Moelleux cu legume si smantana
4 porții
1h10m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciuperci cu smantana
Ciuperci cu smantana
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciuperci cu smantana si muschi de porc
Ciuperci cu smantana si muschi de porc
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciuperci pane cu sos de smantana
Ciuperci pane cu sos de smantana
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Burrata sau saculetul cu mozzarella si smantanaBurrata sau saculetul cu mozzarella si smantanaGanache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantanaGanache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantanaSosul cu smantanaSosul cu smantana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: