Moelleux cu legume si smantana

(4.43/5 - 83 voturi)
7 comentarii

Un moelleux altfel...cu legume si smantana. Delicios!

Ingrediente:

250g de faina
150g unt
80 ml apa
1 Galbenus de ou
50g mazare
3 buchete de broccoli
1 praz
30 g unt pentru calirea legumelor
150 ml smantana grasa
1 lingurita de mustar
sare
piper
4 boluri Ramekin portelan pentru cuptor

Preparare:

Etapa 1:

Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Ungeti bolurile cu unt.
Portionati untul de 150g in bucati mici.

Etapa 2:

Intr-un blender se toarna faina si un praf de sare si se amesteca timp de 30 de secunde. Apoi se adauga untul si apoi se toarna apa si se amesteca pana cand aluatul ia forma unei mingii. Dati la frigider timp de 10 minute.

Etapa 3:

Se spala prazul si buchetelele de broccoli. Se taie prazul in bucati mici.

Etapa 4:

Intr-un litru de apa se pun la fiert pentru 10 minute broccoli si mazarea. Dupa 10 minute se scot si se scurg bine de apa. Se taie broccoli in bucati mici.

Etapa 5:

Intr-o tigaie se pune untul (30 g) si se caleste prazul timp de 15 minute. Inchideti focul si agaugati broccoli, mazarea, smantana si mustarul.
Adaugati sare si piper dupa gust.

Etapa 6:

Se intinde aluatul facut mai sus pe o suprafata presarata cu faina. Se decupeaza aluat pentru fiecare forma de copt si se pune in forma apoi se adauga compozitia si se acopera cu un capac de aluat.

Etapa 7:

Folosind o pensula de bucatarie se unge fiecare forma cu galbenus frecat in prealabil.
Coaceti timp de aproximativ 20 de minute la 180 °C.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

4 / 5
Postat 18/09/2016, 12:32

Se spune "mingi", nu " mingii". In rest, pare ok. Voi face acest fel de mâncare.

(0) (1) Abuz
5 / 5mihut
Postat 03/06/2015, 13:52

Pare apetisant. cam multe calorii. am sa incerc cu ciuperci in loc de mazare.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 03/06/2015, 19:42

Minunata reteta,merita incercata.

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 03/06/2015, 12:47

Tentant...trebuie incercat!

(1) (0) Abuz
5 / 5octopus
Postat 07/06/2015, 22:54

F.interesant. Am sa incerc

(0) (0) Abuz
atena_p2014
5 / 5atena_p2014
Postat 18/09/2016, 16:02

Buna idee!
Multumesc!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 03/06/2015, 14:59

Arata bine,

(0) (0) Abuz

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăOrezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătos

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale