Petitchef

Coltunasi cu carne

Felul principal
4 porții
40 min
20 min
Foarte ușor
  • Coltunasi cu carne
  • Coltunasi cu carne, poza 2
  • Coltunasi cu carne, poza 3
  • Coltunasi cu carne, poza 4
  • Coltunasi cu carne, poza 5
  • Coltunasi cu carne, poza 6
  • Coltunasi cu carne, poza 7
  • Coltunasi cu carne, poza 8
  • Coltunasi cu carne, poza 9
  • Coltunasi cu carne, poza 10
  • (4.52/5 - 25 voturi)
  • 3
Coltunasi cu carne
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
- 500 g faina

- 2-3 oua

- 1 ceapa

- 250 g carne tocata sau sunca

- 2-3 linguri ketchup

- marar si patrunjel verde

- 3 linguri smantana

- 2-3 linguri de ulei

- 1 lingurita unt

- sare, piper, cimbru, curry

Preparare

  • Puneti intr-un lighean faina cernuta, ouale, 1/2 lingurita sare, 2-3 linguri apa si framantati pana obtineti un aluat omogen si elastic. Presarati putina faina pe masa si intindeti o foaie de 1-2 mm grosime.
  • Macinati sunca (sau folositi carnea tocata), tocati si caliti ceapa in ulei, adaugati carne, ketchup, verdeata tocata si condimente si caliti pana scade bine zeama.
    Taiati coca cerculete cu diametrul de 7-8 cm. Daca nu aveti forme speciale, folositi pahare de diferite marimi. Puneti cate o lingurita de umplutura pe o jumatate de cerc de aluat, indoiti in doua si presati bine marginile.
  • Puneti la fiert 3 litri de apa cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca puneti cate 10-15 coltunasi. Intai se vor lasa la fundul vasului, se vor ridica deasupra dupa cateva minute, dar sunt gata fierti doar cand lasa din nou la fundul vasului.
  • Din cantitatile date ies cam 40-45 de coltunasi. Dupa ce au fiert scoateti-i intr-un vas termorezistent in care ati pus untul si puneti deasupra coltunasilor smantana, apoi dati-i 3-4 minute la cuptorul preincalzit si sunt gata. Se servesc calzi.


Comentarii:

30/11/2013

Super faine pofta buna

(0) (0) Abuz
02/02/2013

Voi incarca

(0) (0) Abuz
09/07/2013

Vor fi

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosAm plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: