Petitchef

Curry de peste cu rosii si lapte de cocos

Felul principal
4 porții
10 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
550-600 g file de peste cu carne alba

1 lingurita de curcuma

3 linguri de suc de limeta

100 g alune caju

sare, dupa gust

piper negru, proaspat macinat

2 lingurite de coaja rasa de limeta

4 linguri de ulei de palmier

1 lingura de zahar brun

1 ceapa mare, tocata

1 ardei ute verde, mare, taiat in jumatate si - despicatapoi pe lungime

4 catei de usturoi tocati marunt

3 cm bucata de ghimbir, tocata marunt

400 g rosii tocate, din cutie, cu suc cu tot

400 ml lapte de cocos, din cutie

1/2 ardei gras rosu, curatat si taiat fasiute subtiri

1/2 ardei gras galben, curatat si taiat fasiute subtiri

4 foi de dafin

4 fasii de coaja de limeta, late de 1 cm

2 lingurite garam masala

3/4 lingurita nucsoara macinata

frunze proaspete de coriandrupentru ornat

firisoare subtiri de coaja de limeta, pentru ornat

paine chapati , pentru servit

Preparare

  • Se spala fileurile, se scurg si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie pestele bucatele, se sareaza si se pipereaza, dupa care se transfera intr-un castron mare.
  • Se combina intr-un castronel jumatate din curcuma cu 1 lingura ulei, sare, 2 linguri de suc de limeta si coaja rasa de limeta. Se toarna mixtura peste bucatile de peste si se amesteca bine, cu mainile. Se acopera castronul si se lasa la marinat minim 1 ora.
  • Se incinge restul de ulei intr-o tigaie mare si adanca, la foc mic. Se adauga ceapa, se sareaza si se adauga si putina apa. Se acopera tigaia si se inabusa ceapa, amestecand ocazional, circa 6-7 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Se adauga usturoiul, ardeiul iute si ghimbirul. Se amesteca si se gatesc 3 minute, fara a mai acoperi tigaia, la foc mediu.
  • Se adauga rosiile, frunzele de dafin, fasiile de coaja de limeta, nucsoara si garam masala. Se amesteca, se gateste 2 minute. Se adauga smantana de la suprafata cutiei cu lapte de cocos, restul de curcuma, ultima lingura de suc de limeta si zaharul. Se gateste, amestecand ocazional, 10 minute, la foc mic, fara a acoperi tigaia.
  • Se adauga pestele si restul de lapte de cocos. Se gateste 3-4 minute, amestecand ocazional, apoi se adauga ardeii grasi si se gateste curry-ul alte 3-4 minute, pana ce pestele este facut iar sosul are consistenta potrivita. Ardeii trebuie sa fie fragezi, dar inca putin crocanti.
  • Se adauga alunele caju, se amesteca si se mai lasa 1 minut pe foc. Se gusta si se potriveste de sare, suc de limeta si zahar. Se scot foile de dafin, ardeiul iute verde si fasiile de coaja de limeta. Se transfera curry-ul pe farfurii individuale, se orneaza cu frunze de patrunjel si firisoare de coaja de limeta si se serveste fierbinte, cu lipie.
  • Ardeii grasi se pot substitui cu orice leguma de sezon (telina, morcovi, cartofi, vinete, conopida, broccoli, fasole verde etc.); atentie insa, multe alte vegetale au timpi de gatit mai mari decat ardeii, asa ca ele trebuie introduse in tigaie din timp.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Curry thailandez de peste
Curry thailandez de peste
4 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Curry cu lapte de cocos si 2 feluri de orez
Curry cu lapte de cocos si 2 feluri de orez
4 porții
1h25m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Curry Samosas
Curry Samosas
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiCum sa gatesti perfect carnea de peste!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Ce este mai exact curry?Ce este mai exact curry?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: