Petitchef

Gratin de kale

Ce poate fi mai reconfortant decât un gratin pentru a vă încălzi când temperaturile scad? Astăzi vă invităm să gătiți varza creață. Însoțită de bechamel și gratin de brânză, se va transforma într-un mâncare generoasă, crocantă la exterior și moale pe interior. O preparat ușor care necesită puține ingrediente, perfect pentru a însoți carnea sau peștele.
Urmați rețeta noastră și bucurați-vă!

Felul principal
2 porții
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Materiale

  • Tigaie
  • Cuțit
  • tocător
  • vas de gratinat (potrivit pentru cuptor)

Preparare

  • Spălați frunzele de varză și fierbeți-le.
    Pentru a le albi, trebuie scufundate într-o oală cu apă clocotită pentru aproximativ 1 minut și apoi imediat scufundate în apă cu gheață. După câteva minute, îndepărtați excesul de apă folosind un prosop de hârtie.
  • Scoateți părțile albe ale frunzelor cu un cuțit. Apoi tăiați frunzele în fâșii.
    Încingeți uleiul într-o tigaie, adăugați untul și apoi bucățile de varză. Se condimentează după gust cu sare, piper și nucșoară. Gătiți acoperit aproximativ 15 minute la foc mediu, amestecând din când în când.
  • Adăugați bechamelul și amestecați. Gătiți totul aproximativ 5 minute.
  • Luați de pe foc. Transferați varza și bechamelul într-o tavă de copt și adăugați deasupra un strat generos de brânză Emmental rasă.
  • Preîncălziți cuptorul la 230°C în modul grill. Odată atinsă temperatura, puneți vasul în cuptor și urmăriți coacerea: va trebui scos când brânza s-a topit și s-a rumenit.
  • Se servește fierbinte. Poftă bună !

Observații:

Puteți congela un gratinat de varză?
Desigur. Puteți congela acest gratin înainte sau după ce l-ați gătit în cuptor.

Cum se păstrează acest gratin de varză?
Ideal este să il puneți într-un recipient ermetic în frigider. Îl poți păstra timp de 3 zile.

Ce tip de varză să folosim pentru gratinare?
Noi am folosit varza kale, dar puteti folosi orice varză creață, conopida sau varza. Varza chinezească va fi perfectă și pentru a face un gratinat datorită gustului său ușor dulce.

Cum să faci un bechamel de casă?
La Petitchef, bineînțeles, preferăm să folosim bechamel de casă chiar dacă uneori folosim bechamel gata făcut pentru a economisi timp. Dacă doriți să vă pregătiți bechamel de casă, urmați rețeta noastră de pe site.

Poze

Gratin de kale
Gratin de kale - poza 2
Gratin de kale - poza 3
Gratin de kale - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
6 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Gratin de cod si smantana
Gratin de cod si smantana
6 porții
1 h 5 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Gratin irezistibil cu cartofi si somon fumé!
Gratin irezistibil cu cartofi si somon fumé!
4 porții
55 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
4 porții
22 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor)
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează