Polenta cremoasă perfectă: rețetă ușoară pentru o mâncare moale și gustoasă

Felul principal
Foarte ușor
45 min
339 Kcal

Polenta cremoasă este un mare clasic al bucătăriei italiene, iubită pentru simplitatea și gustul său autentic. Preparată în mod tradițional din făină galbenă de porumb gătită lent în apă, această versiune folosește un amestec de apă și lapte, care îi conferă o textură catifelată, fără cocoloașe. Îmbogățită cu unt, parmezan ras și nucșoară, degajă o aromă irezistibilă și un gust delicat care te cucerește de la prima degustare. Servită fierbinte și aburindă, este ideală cu un simplu praf de piper negru pentru o mâncare reconfortantă care încălzește inima. Poate fi savurată ca atare sau poate deveni baza perfectă pentru un fel de mâncare mai bogat, însoțită de brânzeturi cremoase, sosuri gustoase de carne sau legume de sezon, pentru a aduce la masă toată căldura și tradiția bucătăriei italiene.

Ingrediente

4

Materiale

  • Tigaie cu fundul gros
  • Lingură de lemn (sau tel)