Petitchef

Swiss cheese fondue

Felul principal
2 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
1/3 cup vin alb sec

150 g Emmental cheese rasa

300 g Gruyere cheese rasa

50 ml kirsch

2 linguri amidon/cornstarch

sare, piper

nucsoara/ nutmeg

cuburi de paine prajita

Preparare

  • Pe foc potrivit, in vasul de fondue, punem usturoiul zdrobit, peste care turnam vinul. Cand vinul incepe sa fiarba, adaugam branza, putin cate putin.
  • Mestecam incontinuu cu o lingura de lemn, pana ce branza s-a topit. Adaugam cele 50ml de kirsch, in care am dizolvat in prealabil amidonul.
  • Amestecam bine.Condimentam cu sare, piper si nucsoara dupa gust.Cand amestecul de fondue incepe sa fiarba, punem vasul imediat pe suportul lui, la flacara mica, suficient ca sa tina amestecul de branza cald si lichid.
  • Aici in Canada, Swiss cheese fondue este foarte popular la un "cheese and wine party", si se serveste cu bucatele de paine prajita, inmuiate in amestecul de branza clocotita, "acompaniate" de un pahar de vin alb sec.

Poze

Swiss cheese fondue, poza 1Swiss cheese fondue, poza 2Swiss cheese fondue, poza 3Swiss cheese fondue, poza 4





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Flammkuchen (tarte flambée)
Flammkuchen (tarte flambée)
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sarmale crude
Sarmale crude
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Mac & cheese
Mac & cheese
5 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Fondue de praz
Fondue de praz
4 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Andive cu sunca
Andive cu sunca
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: