Petitchef

Soufflé de foie gras

Antreuri
4 porții
20 min
15 min
Foarte ușor
Un antreu de clasa mare - o reteta de foie gras soufflé! Cu efort minim obtineti un rezultat delicat si gustos. Datorita retetei noastre explicate pas cu pas, aceste sufleuri de casa nu vor mai avea secrete ;-)

Ingrediente

Numarul de porții: 4
30 gr unt

30 gr faina

160 ml lapte

100 gr de foie gras - calup

2 oua

sare

piper

amestec de 4 condimente (piper, ghimbir, nucsoara si cuisoare)

Materiale

4 ramequins

Preparare

  • Etapa 1 - Soufflé de foie gras
    Topiti untul intr-o cratita. Apoi adaugati faina dintr-o data si amestecati.
  • Etapa 2 - Soufflé de foie gras
    Adaugati laptele putin cate putin, amestecand bine pana cand obtineti o crema fina. Luati de pe foc si adaugati sare, piper si putin din amestecul de 4 condimente.
  • Etapa 3 - Soufflé de foie gras
    Adaugati 2 galbenusuri si amestecati bine.
  • Etapa 4 - Soufflé de foie gras
    Taiati calupul de foie gras in bucati grosiere si adaugati-le la amestec. Amestecati bine. Trebuie sa ramana cateva bucati de foie gras neamestecate.
  • Etapa 5 - Soufflé de foie gras
    Bateti spuma cele 2 alburi si adaugati-le usor la amesteca, fara a le zdrobi. Se toarna totul in ramekins unse cu unt.
  • Etapa 6 - Soufflé de foie gras
    Coaceti 15 minute la 200°C. La sfarsitul gatitului, lasati usa cuptorului deschisa timp de 5 minute, astfel incat sufleurile sa nu scada prea repede.
  • Etapa 7 - Soufflé de foie gras
    Gata!

Video

YouTube




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti!Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: