Petitchef

Macaroane alla diavola

Felul principal
4 porții
30 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 ceapa mare tocata marunt

2-3 catei de usturoi

4-5 fire de cimbru sau cimbrisor uscate sau verzi

5-6 linguri de ulei de masline extravirgin

1-2 foi de dafin

200 g kaizer afumat, dar poti folosi si niste carnaciori de buna calitate, in combinatia asta

2 cutii de rosii in bulion, intregi sau cuburi, de - buna calitate, 2x400g-

Jumatate de lingurita de ardei iute uscat sau un - ardei iute proaspat, tocat fin

500 g paste,

Sare de mare grunjoasa

Piper proaspat macinat

Preparare

  • Tai ceapa si usturoiul fin. Tai kaizerul in fasii. Intr-o cratita mai mare calesti ceapa, usturoiul, cimbrul, dafinul si kaizerul in ulei de masline extravirgin.
  • Atunci cand feliutele de kaizer sunt aurii, adaugi sosul de rosii din cele 2 conserve si jumatate de lingurita de ardei iute uscat, gusti si daca mai vrei, mai pui pana devin picante dupa gustul tau. Adauga si ciupercile daca vrei, nu sunt absolut necesare, dar sunt carnoase si dau bine pe langa kaizer-ul in sosul picant.
  • Adaugi 200ml apa si lasi sa fiarba fara capac min 30 de min, pana scade si se ingroasa, iar tot sosul este aromat, gros si foarte gustos. Nu adaugi sare, poate doar putin zahar, cam 1 lingurita, daca este necesar-de obicei cand folosesti rosii din conserva este necesar. Adaugi piperul proaspat macinat. Intr-o oala mare, pui apa la fiert pentru fiert paste, adaugi sarea de mare grunjoasa cand fierbe si pastele.
  • Le fierbi al dente, le scurgi bine de tot si le adaugi peste sosul tau de rosii, cu kaizer si ciuperci si le mai fierbi inca 4-5 minute in acest sos, pentru a le imbiba de sos si arome. Le fierbi al dente, le scurgi bine de tot si le adaugi peste sosul tau de rosii, cu kaizer si ciuperci si le mai fierbi inca 4-5 minute in acest sos, pentru a le imbiba de sos si arome.
  • Se servesc fierbinti, presarate de parmesan ras si daca vrei un fir de ulei extravirgin.

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Macaroane cu branza-reteta americana
Macaroane cu branza-reteta americana
6 porții
59 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Macaroane cu carne si sos de rosii
Macaroane cu carne si sos de rosii
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Macaroane cu chiftelute in sos tomat
Macaroane cu chiftelute in sos tomat
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Macaroane cu ciuperci in sos de iaurt
Macaroane cu ciuperci in sos de iaurt
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: