Petitchef

Paste cu ciuperci in sos alb

Felul principal
4 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g paste;

500 g ciuperci;

2 cepe sau 2 legaturi de ceapa verde;

400 ml smantana pentru gatit;

100 g cascaval

4 linguri de ulei;


sare;

piper.

Preparare

  • Intr-o cratita cu apa care fierbe deja, in care se pun intai o lingura de ulei (pentru ca pastele sa nu se lipeasca intre ele) si sare, se pun pastele la fiert. Pastele se lasa la fiert exact timpul mentionat pe ambalaj, altfel devin lipicioase (de obicei 10-12 minute). De data aceasta eu am ales penne, prefer pastele scurte de obicei; pentru aceasta reteta nu are importanta forma pastelor alese.
    In timp ce pastele fierb se pregatesc ingredientele penru sos: ciupercile se taie felii subtiri si ceapa se taie cubulete.
    Ciupercile si ceapa se pun la calit intr-o tigaie, in ulei.

    Cand sunt calite se adauga smantana si cascavalul dat pe razatoare. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se pune patrunjelul taiat marunt si sare si piper dupa gust.

    Pastele se scurg intr-o strecuratoare si se pun in tigaie, peste sos. Se amesteca bine si se servesc fierbinti.
    paste cu ciuperci in sos alb

    Pofta buna!



Comentarii (110):

roxana, 12/10/2018

Exact ce aveam nevoie

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Flori, 24/11/2017

1. Nu folosiți smântână cu 12% grăsime.. Încercați una mai grasa
2. Folosiți parmezan în loc de cascaval

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/02/2017

Nu scrie daca ciupercile sunt la borcan sau prospete. Eu am pus din borcan, gata taiate si le-am pus mai tarziu peste ceapa, avand in vedere ca erau deja moi. A iesit foarte bun! Multumesc pentru reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/10/2016

Am pus si parmezan am pus si un galbenus cum am citit la comentarii si a fost foarte buna.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/01/2016

O mizerie!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/10/2015

F buna bv bv bv bv bv bv

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/09/2015

OK!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/05/2015

FFFF BUNA RETETA ..MULTUMESC.
Scrisa in ROMANESTE PENTRU INTELESUL TUTUROR ROMANILOR....Eu pun un pic de ulei la ferbere si la sos adaug si un pic de marar proaspat ,este super.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cronosold, 04/03/2015

Adăugaţi puţin usturoi la sos, schimbaţi caşcavalul cu o brânză uşoară, şi.... totul e perfect!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/10/2014

Cand gatiti pastele cu sos nu se pune ulei in apa de fiert pentru ca sosul nu mai prinde la fel de bine. Inlocuiti cascavalul cu parmezan ras marunt.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paste picante cu ciuperci
Paste picante cu ciuperci
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Paste cu ciuperci in sos alb
Paste cu ciuperci in sos alb
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Vopsirea oualor de PasteVopsirea oualor de PasteMit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: