Paste cu ciuperci in sos alb

(4.43/5 - 1105 voturi)
107 comentarii


Ingrediente:

- 500 g paste;
- 500 g ciuperci;
- 2 cepe sau 2 legaturi de ceapa verde;
- 400 ml smantana pentru gatit;
- 100 g cascaval
- 4 linguri de ulei;
- patrunjel;
- sare;
- piper.

Preparare:

Intr-o cratita cu apa care fierbe deja, in care se pun intai o lingura de ulei (pentru ca pastele sa nu se lipeasca intre ele) si sare, se pun pastele la fiert. Pastele se lasa la fiert exact timpul mentionat pe ambalaj, altfel devin lipicioase (de obicei 10-12 minute). De data aceasta eu am ales penne, prefer pastele scurte de obicei; pentru aceasta reteta nu are importanta forma pastelor alese.
In timp ce pastele fierb se pregatesc ingredientele penru sos: ciupercile se taie felii subtiri si ceapa se taie cubulete.
Ciupercile si ceapa se pun la calit intr-o tigaie, in ulei.

Cand sunt calite se adauga smantana si cascavalul dat pe razatoare. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se pune patrunjelul taiat marunt si sare si piper dupa gust.

Pastele se scurg intr-o strecuratoare si se pun in tigaie, peste sos. Se amesteca bine si se servesc fierbinti.
paste cu ciuperci in sos alb

Pofta buna!





Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 04/03/2014, 20:31

Mie nu imi prea plac ciupercile dar le aveam si vroiam sa gatesc ceva rapid si usor din ele. In loc de cascaval am pus branza de vaca si am adaugat un pic de granule de usturoi. Le-am mancat toate in aceasi seara. Foarte gustoase si foarte usor de preparat.
Le voi face si de alta data. Multumesc pt reteta!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 13/08/2014, 15:28

Dragii mei...Cascavalul nu are ce cauta in ecuatia de mai sus...Probabil doar putin ras dupa ce tot preparatul este gata (pastele amestecate cu restul ingredientelor )..Va sfatuiesc ca ptr un sos alb legat imediat fara cocoloase sa amestecati dupa ce puneti smantana lichida , 1 galbenus de ou ..

(1) (0) Abuz
1 / 5
Postat 19/01/2014, 09:52

Daca nu lasi la calit ceapa cu o lingura de ulei si doua de apa toata mincarea va avea gust de ceapa dupa aceea pui ciupercile draga dar tu fa cum vrei si dupa smintina eu nu folosesc atita smintina intr-un an

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 20/02/2017, 16:54

Nu scrie daca ciupercile sunt la borcan sau prospete. Eu am pus din borcan, gata taiate si le-am pus mai tarziu peste ceapa, avand in vedere ca erau deja moi. A iesit foarte bun! Multumesc pentru reteta!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 18/05/2015, 09:00

FFFF BUNA RETETA ..MULTUMESC.
Scrisa in ROMANESTE PENTRU INTELESUL TUTUROR ROMANILOR....Eu pun un pic de ulei la ferbere si la sos adaug si un pic de marar proaspat ,este super.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 20/10/2014, 13:07

Cand gatiti pastele cu sos nu se pune ulei in apa de fiert pentru ca sosul nu mai prinde la fel de bine. Inlocuiti cascavalul cu parmezan ras marunt.

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
5 / 5Theodora
Postat 19/01/2014, 18:37

O idee super buna este bine venita .........MUTUMESC MULT( CINE SE VAITA DE CELULITA AM O IDEE buna greva foamei ptr fitoase )

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 03/11/2013, 09:31

Sunt impresionata de explicatia simpla si la obiect.Nu trebuie sa fii bucatar sef ca sa gatesti aceste retete.Multumesc.

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (107)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale