Petitchef

Peste prajit in malai

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
peste intreg sau felii

lapte(laptele ia mirosul puternic de peste)

malai sare

ulei pentru prajit

Preparare

  • Se freaca pestele cu sare si se pun intr-un vas mare si se acopera cu lapte.
  • Se lasa la marinat minim 1 ora.Se scurg de lapte, se trec prin faina de malai, sa fie bine acoperiti si se pun intr-o tigaie cu mult ulei incins.
  • Se prajesc pe ambele parti, la foc mediu spre mic, pana malaiul de pe peste e rumen, cam 5 minute pe fiecare parteSe serveste cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda.
  • Pt cei care tin post (nu mai marinati pestele in lapte ci il puteti stropi cu putina zeama de lamaie)



Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 26/01/2018

Daca nu-ti place mirosul de peste, simplu, nu mai manca peste! Ce-i mizeria asta sa bagi pestele in lapte ca sa-i iei mirosul? Pai de ce-l mai faci daca nu-ti place? Alege alt fel de carne care nu miroase! Pestele trebuie lasat sa stea o ora doar cu sare pe el iar malaiul ala se amesteca cu faina, jumatate faina jumatate malai pentru ca doar malaiul, avand granulatia mai mare, nu acopera bine suprafata pestelui.

(2) (0) Abuz
26/01/2018

Pestele se poate praji in ulei, nicidecum in malai!

(1) (0) Abuz
29/12/2011

Bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:



Articole conexe

Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Despre conservele de pesteDespre conservele de pesteArancini sau mingiute de orez prajitArancini sau mingiute de orez prajit

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: