Petitchef

Calamars à la romaine - calamar prajit

Felii de calamar crocante, asta este promisiunea acestei versiuni „romaine”. De la aluat, la prajire, explicam pas cu pas toti pasii de realizare, mai jos ↓
Tu cum preferi calamarul? Spune-ne in comentarii ;-)

Antreuri
6 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Etapa 1 - Calamars à la romaine - calamar prajit
    Bateti ouale apoi adaugati apa minerala, faina, bicarbonatul de sodiu, colorantul si coniacul. Amestecati bine cu un tel pentru a obtine o pasta omogena, fara aglomerari.

    Infoliati si dati la frigider cel putin 5 ore.
  • Etapa 2 - Calamars à la romaine - calamar prajit
    Dupa acest timp, bateti un pic aluatul. Spalati calamarul si taiati-l in rondele. Asezati aceste inele pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de apa.
  • Etapa 3 - Calamars à la romaine - calamar prajit
    Dati inelele prin faina apoi introduceti-le unul cate unul in aluat si prajiti-le in ulei fierbinte (in jur de 180 ° C).
  • Etapa 4 - Calamars à la romaine - calamar prajit
    Se prajesc aproximativ 5 minute, pana se rumenesc. Puneti calamarii prajiti pe prosoape de hartie pentru a elimina excesul de ulei. Sarati dupa gust.
  • Etapa 5 - Calamars à la romaine - calamar prajit
    Gata ! Se servesc cu putin patrunjel tocat si o felie de lamaie.

Observații:

Daca aluatul este prea moale dupa ce a stat, adaugati putina faina.



Poze

Calamars à la romaine - calamar prajit
Calamars à la romaine - calamar prajit - poza 2
Calamars à la romaine - calamar prajit - poza 3
Calamars à la romaine - calamar prajit - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Orez cu calamar
Orez cu calamar
2 porții
30 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Calamar in sos picant de tomate
Calamar in sos picant de tomate
2 porții
20 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!
Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!
4 porții
1 oră
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Calamar in sos picant de tomate
Calamar in sos picant de tomate
2 porții
20 h 13 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata cu calamar
Salata cu calamar
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Paella de marisco (cu fructe de mare)
Paella de marisco (cu fructe de mare)
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Arancini sau mingiute de orez prajit Arancini sau mingiute de orez prajit

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează