Petitchef

Peste prajit cu sos de rosii si masline

Antreuri
6 porții
20 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se curata pestele, se presara cu sare si se lasa 15-20 minute. Apoi se spala si se sterge. Dupa ce s-a uscat, se freca cu putin piper se tavaleste prin faina sau malai. Se pune tigaia la foc potrivit si cand uleiul este incins, se asaza bucatile de peste la prajit. Trebuie sa fie ulei suficient, ca se rumeneasca frumos pe ambele parti.
  • Daca bucatile nu prea groase se tin cca. cinci minute pe fiecare parte. Se scoate pestele prajit din tigaie, cu o spumiera si se aseaza pe o hartia absorbanta, ca sa se degreseze.
  • De obicei, pestele prajit se serveste cu o mamaliga, alaturi de un mujdei de usturoi. De data asta am servit pestele alaturi de un sos de rosii cu masline. Pentru sos, se incinge tigaia cu ulei, se adauga rosiile decozite, fara sanburi si taiate in cuburi.
  • Dupa 5 minute se adauga sosul de rosii, foaia de dafin si sarea dupa gust. Se acopera vasul, se mai lasa 2-3 minute. Am servit pestele prajit langa paneuri din dovlecei, pe care le aveam ramase si le-am folosit alaturi de peste si sos.


Poze

Peste prajit cu sos de rosii si masline
Peste prajit cu sos de rosii si masline - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează