Petitchef

Peste prajit cu sos de ciuperci

Felul principal
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Sosul de ciuperci:

Preparare

  • Pestele proaspat sau decongelat, se curata, se spala, se sterge cu hartie absorbanta.
  • Se portioneaza, bucatile se dau prin faina, se scutura sa se îndeparteze excedentul si se pun la prajit in ulei bine încins. Cand s-a rumenit si a fost patruns bine, se pun pe un platou cald.
  • Separat pregatim sosul de ciuperci cu praz. Prazul se spala, se curata si se taie rondele pe oblic, ciupercile se taie felii. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Intr-o tigaie se pune ulei si se adauga ciupercile.
  • Cînd ciupercile s-au inmuiat, se adauga prazul si usturoiul zdrobit si mai calim putin.
  • La sfarsit se adauga smantana diluata cu zeama de ciuperci, in functie de cat este nevoie si se mai lasa 2 minute. Se condimenteaza cu sare si piper. Se serveste alaturi de pestele prajit, presarand si patrunjelul tocat.


Poze

Peste prajit cu sos de ciuperci
Peste prajit cu sos de ciuperci - poza 2
Peste prajit cu sos de ciuperci - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

EmanuelaD, 01/11/2020

Foarte delicios ! Multumim pentru rețeta.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
2 porții
24 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează