Petitchef

Peste umplut cu creveti

Felul principal
4 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 peste intreg (de aprox. 1,2 kg)

2 cepe medii, curatate si tocate

sare si piper negru, dupa gust

50 gr unt

2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti

½ lingurita chilli

coaja de la 1 lamaie + 1 lamaie intreaga, injumatatita

250 gr creveti decorticati

1 lingura ulei de masline

100 ml vin alb

1 mana de patrunjel proaspat tocat

Preparare

  • Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Fa o taietura pe o parte o pestelui pornind de la cap si mergand pana la coada astfel incat sa se obtina un buzunar unde se vor pune crevetii.
    Aseaza ceapa tocata la baza unui vas termorezistent in care sa incapa pestele.Aseaza pestele peste ceapa.Asezoneaza-l cu sare si piper si pune-l deoparte
    Topeste untul intr-o tigaie la foc potrivit.Dupa ce s-a topit ia-l de pe foc, toarna-l intr-un vas si lasa-l sa se raceasca 5 minute.Dupa ce s-a racit putin, adauga la unt putina sare si piper, usturoiul zdrobit, ½ lingurita chilli si coaja rasa de lamaie.Amesteca apoi adauga crevetii si amesteca bine astfel incat sa fie bine acoperiti de unt.Umple cu acest amestec buzunarul pestelui din vas.Stropeste pestele cu 1 lingura ulei de masline si 100 ml vin alb.Aseaza jumatatile de lamaie in vas, langa peste.Da pestele la copt 45-50 minute.
    Dupa ce s-a copt, scoate-l din cuptor, presara pestele cu patrunjel tocat si stoarce peste acesta zeama de la jumatatile copate de lamaie apoi serveste-l.

Poze

Peste umplut cu creveti, poza 1Peste umplut cu creveti, poza 2



Comentarii (12):

22/10/2013

Bun

(0) (0) Abuz
16/09/2013

Bun. nu tineti insa atit de mult la cuptor.

(0) (0) Abuz
16/09/2013

Cam mult la cuptor

(0) (0) Abuz
16/09/2013

Purin ghimbir ras fin si doua betisoare de lemon grass zdrobite putin inainte si introduse in burta pestelui. In loc de lemon grass puteti folosi frunze de limeta sau chiar "zest" din partea verde a limetei. Dudus

(0) (0) Abuz
01/09/2013

Creveții la cuptor 45 de min e foarte mult, vor fi talpă

(0) (0) Abuz
06/07/2013

Sunt cele mai faine retete de peeste pe care le-am vazut

(0) (0) Abuz
11/05/2013

Eeeeeeeeeeee ce bine arata imi place ideea superrr

(0) (0) Abuz
05/04/2013

Fructele de mare umplutura pt. peste este pacat sa le servesti asa,dar fiecare are gustul lui.

(0) (0) Abuz
14/01/2013

Aiurea înn tramvai! Dacă ai peşte de ce să faci umplutură de creveţi? Mai bine de zarzavaturi şi plante aromatice! Peştele ce soi este( (pe stânga? pe dreapta?), ( proaspăt sau congelat?).

(0) (0) Abuz
13/12/2012

Buonissima!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Peste in crusta cu salata de spanac
Peste in crusta cu salata de spanac
1 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana
Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana
4 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Peste la cuptor in folie de aluminiu
Peste la cuptor in folie de aluminiu
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Creveti crocanti in foaie de placinta
Creveti crocanti in foaie de placinta
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Despre conservele de pesteDespre conservele de pesteRetete cu ... crevetiRetete cu ... creveti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: