Petitchef

Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca

Felul principal
6 porții
20 min
4 ore
Foarte ușor
Pot au feu este o mancare frantuzeasca de sezon rece, servita in special duminica. Pe romaneste, noi ii spunem rasol de vaca. Reteta explicata pas cu pas mai jos ↓ ↓

Ingrediente

6

Preparare

  • Etapa 1 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
    Intr-o oala se pune rasolul de vita taiat in bucati grosiere, se acopera cu apa rece, se pune sare si se aduce la fierbere. Se ia spuma care s-a format.
  • Etapa 2 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
    Apoi se adauga ceapa decojita, morcovii si napii, curatati si taiati in bucati grosiere. Se adauga telina taiata in jumatate si prazul taiat in bucați de 15 cm.
  • Etapa 3 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
    Adaugati apa daca este necesar, precum si buchetul garni. Acoperiti vasul si gatiti la foc mic timp de 3 ore.
  • Etapa 4 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
    Dupa acest timp, frecati osul cu maduva cu sare grunjoasa (aceasta va impiedica evadarea maduvei). Puneti-l in oala cu legumele și gatiți din nou timp de 30 de minute la foc mediu.
  • Etapa 5 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
    Se curata si se taie cartofii in bucati mari si se fierb in apă clocotita timp de aproximativ 15 minute.
  • Etapa 6 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
    Serviti cartofii cu pot-au-feu. Gata!

Video

YouTube

Poze

Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca, poza 1
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca, poza 2
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca, poza 3
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca, poza 4

Întrebări:

Mai tot timpul la ingrediente bagati denumiri complet aiurea ! Ce mama dracului e aia :"buchet garni " ??? Voi chiar sunteti trazniti in cap: la cartofi dati link explicativ, de parca e careva in lumea asta care nu stie ce e ala un cartof si buchet garni il considerati cunoscut precum mamaliga... mai mereti mei in doamna !

Răspuns:

De origine franceza, bouquet garni (buchet de ierburi) este o legatura formata din mai multe verdeturi, proaspete sau uscate. Pentru a da un plus de aroma supelor, mancarurilor, concentratelor, se leaga, ca intr-un buchet, cateva plante aromate: cateva fire de patrunjel, de telina, o foaie de dafin, un fir de cimbru, spre exemplu. Se scot dupa fierbere.




Comentarii:

stela, 18/03/2018

Buna si dietetica. Din ce plante e compus buchetul garni ?

(0) (0) Abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Tradiţional, acesta este compus din ramurele de cimbru, patrunjel si foi de dafin. Se poate completa cu frunze de praz si de telina, Cel mai adesea se folosesc plantele proaspete, legate cu un fir de ata (o sforicica). Buchetul se pune in supa de legume sau in oala in care fierbe carnea, si este scos si aruncat dupa ce s-a terminat fierberea.


Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de dovleac (reteta video)
Supa crema de dovleac (reteta video)
6 porții
1 oră
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă de legume cu crutoane (reteta video)
Cremă de legume cu crutoane (reteta video)
7 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Reteta Bogracs
Reteta Bogracs
12 porții
4 ore
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
6 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica Bezeaua - Frantuzeasca, Italiana si Elvetiana Bezeaua - Frantuzeasca, Italiana si Elvetiana La ce pot fi folosite cojile de portocale? La ce pot fi folosite cojile de portocale?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei