Petitchef

Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca

Felul principal
6 porții
20 min
4 ore
Foarte ușor
  • Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
  • Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca, poza 2
  • Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca, poza 3
  • Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca, poza 4
  • (5.00/5 - 7 voturi)
  • 1
  • 22
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
 
Pot au feu este o mancare frantuzeasca de sezon rece, servita in special duminica. Pe romaneste, noi ii spunem rasol de vaca. Reteta explicata pas cu pas mai jos ↓ ↓

Ingrediente

Numarul de porții: 6
750 gr de rasol de vita

3 cepe



2 fire de praz

2 napi


1 ous cu maduva

1 buchet garni

apa

sare

sare grunjoasa

Preparare

  • Etapa 1 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeascaIntr-o oala se pune rasolul de vita taiat in bucati grosiere, se acopera cu apa rece, se pune sare si se aduce la fierbere. Se ia spuma care s-a format.
  • Etapa 2 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeascaApoi se adauga ceapa decojita, morcovii si napii, curatati si taiati in bucati grosiere. Se adauga telina taiata in jumatate si prazul taiat in bucați de 15 cm.
  • Etapa 3 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeascaAdaugati apa daca este necesar, precum si buchetul garni. Acoperiti vasul si gatiti la foc mic timp de 3 ore.
  • Etapa 4 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeascaDupa acest timp, frecati osul cu maduva cu sare grunjoasa (aceasta va impiedica evadarea maduvei). Puneti-l in oala cu legumele și gatiți din nou timp de 30 de minute la foc mediu.
  • Etapa 5 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeascaSe curata si se taie cartofii in bucati mari si se fierb in apă clocotita timp de aproximativ 15 minute.
  • Etapa 6 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeascaServiti cartofii cu pot-au-feu. Gata!

Video

YouTube


Comentarii:

stela, 18/03/2018

Buna si dietetica. Din ce plante e compus buchetul garni ?

(0) (0) Abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Tradiţional, acesta este compus din ramurele de cimbru, patrunjel si foi de dafin. Se poate completa cu frunze de praz si de telina, Cel mai adesea se folosesc plantele proaspete, legate cu un fir de ata (o sforicica). Buchetul se pune in supa de legume sau in oala in care fierbe carnea, si este scos si aruncat dupa ce s-a terminat fierberea.


Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasicaProsciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasicaCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: