Petitchef

Supa frantuzeasca de ceapa/ french onion soup

Altele
3 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
8 cepe medii-mari

3 linguri ulei

50 g (1/2 stick) unt

2 catei de usturoi tocati

1/2 lingurita ardei uscat iute pisat

1/2 - 1 lingurita oregano uscat

2 foi de dafin

1 cana vin alb

800 ml supa de vita

400 ml supa de pui

400 ml apa

sare si piper dupa gust

Preparare

  • Crutoane si branza fontina data pe razatoare pentru servit. Ceapa se taie jumatati si se taie felii subtiri pe lungime (solzisori).
  • Este important ca feliile sa fie aproximativ de acceasi grosime pentru ca ceapa sa se coaca in mod egal.
  • Intr-o oala cu capac se incinge uleiul si untul pe foc mediu.
  • Se adauga ceapa, se sareaza cu aprox 1 lingurita de sare si se mesteca, astfel incat toata ceapa sa fie unsa cu ulei.
  • Se pune capacul si se lasa sa se abureasca 15 minute.
  • Se da capacul la o parte si se lasa pe foc mic-mediu aprox 45 minute sau mai mult, mestecand frecvent, pana cand ceapa este calita si capata o culoare inchisa.
  • In timp ce se caleste ceapa, puteti adauga usturoiul.
  • Cand ceapa este bine patrunsa, se adauga ardeiul iute pisat, oregano si foile de dafin. Se stinge cu vinul, apoi se adauga tot lichidul. Se lasa sa fiarba inca 45 minute-1 ora, timp in care se gusta pentru sare si piper.
  • Se pune in cupe sau boluri si se serveste cu crutoane si branza.
  • Pentru crutoane :
    Felii de bagheta groase de aprox 1 cm se pun intr-o tava si se stropesc cu putin de ulei de masline. Se baga in cuptorul preincins la 200 de grade Celsius pentru 5-8 minute pana cand se rumenesc .
  • Cand supa este gata, chiar inainte de servire, se presara branza peste crutoane si se mai baga in cuptorul incins pentru 2-3 minute cat sa se topeasca branza.

Poze

Supa frantuzeasca de ceapa/ French onion soup, poza 1Supa frantuzeasca de ceapa/ French onion soup, poza 2



Comentarii:

DIANA30
DIANA30, 04/05/2017

In mancare se amesteca , de mestecat se face cand preparatul este gata .

(1) (0) Abuz
04/05/2017

Din descriere rezulta timp de gatire 2 ore, nu 25 de minute. Se putea indica o alternativa pentru branza Fontina.

(1) (0) Abuz
28/09/2013

Am mâncat exact așa o supa

(0) (0) Abuz
18/05/2013

Superba!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa frantuzeasca de ceapa
Supa frantuzeasca de ceapa
2 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Supa frantuzeasca de ceapa
Supa frantuzeasca de ceapa
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Supa de ceapa frantuzeasca
Supa de ceapa frantuzeasca
4 porții
20 min
Ușor
4 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Ceapa - istorie si curiozitatiCeapa - istorie si curiozitati

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: