Petitchef

Supa frantuzeasca de ceapa/ French onion soup

Altele
3 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Crutoane si branza fontina data pe razatoare pentru servit. Ceapa se taie jumatati si se taie felii subtiri pe lungime (solzisori).
  • Este important ca feliile sa fie aproximativ de acceasi grosime pentru ca ceapa sa se coaca in mod egal.
  • Intr-o oala cu capac se incinge uleiul si untul pe foc mediu.
  • Se adauga ceapa, se sareaza cu aprox 1 lingurita de sare si se mesteca, astfel incat toata ceapa sa fie unsa cu ulei.
  • Se pune capacul si se lasa sa se abureasca 15 minute.
  • Se da capacul la o parte si se lasa pe foc mic-mediu aprox 45 minute sau mai mult, mestecand frecvent, pana cand ceapa este calita si capata o culoare inchisa.
  • In timp ce se caleste ceapa, puteti adauga usturoiul.
  • Cand ceapa este bine patrunsa, se adauga ardeiul iute pisat, oregano si foile de dafin. Se stinge cu vinul, apoi se adauga tot lichidul. Se lasa sa fiarba inca 45 minute-1 ora, timp in care se gusta pentru sare si piper.
  • Se pune in cupe sau boluri si se serveste cu crutoane si branza.
  • Pentru crutoane :
    Felii de bagheta groase de aprox 1 cm se pun intr-o tava si se stropesc cu putin de ulei de masline. Se baga in cuptorul preincins la 200 de grade Celsius pentru 5-8 minute pana cand se rumenesc .
  • Cand supa este gata, chiar inainte de servire, se presara branza peste crutoane si se mai baga in cuptorul incins pentru 2-3 minute cat sa se topeasca branza.


Poze

Supa frantuzeasca de ceapa/ French onion soup
Supa frantuzeasca de ceapa/ French onion soup - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

DIANA30
DIANA30, 04/05/2017

In mancare se amesteca , de mestecat se face cand preparatul este gata .

(1) (0) Abuz
04/05/2017

Din descriere rezulta timp de gatire 2 ore, nu 25 de minute. Se putea indica o alternativa pentru branza Fontina.

(1) (0) Abuz
28/09/2013

Am mâncat exact așa o supa

(0) (0) Abuz
18/05/2013

Superba!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează