Petitchef

French onion soup sau supa frantuzeasca de ceapa

Altele
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1/4 cana unt

1 kg ceapa curatata, taiata in 4 si apoi in doua f iecare patrime

1/4 cana faina

1 cana vin rosu

3 cani supa de vita

2 catei de usturoi taiati fin

1 lingurita de cimbru

2 frunze de dafin

sare si piper

4 felii de paine groasa si veche de o zi

1 cana de cheddar razalit

1/4 cana parmigiano reggiano razalit

Preparare

  • Topiti untul intr-o oala mare pe foc mic. Adaugati ceapa si coaceti-o la foc mic, cu capac, aproximativ 2 ore, amestecand la fiecare 15 minute.
  • Presarati faina peste ceapa, amestercati bine si mai fierbeti pana incepe sa se caramelizeze. Apoi adaugati vinul.
  • Adaugati si supa de vita si mirodeniile. Fierbeti la foc mediu cam 30 de minute, fara capac. Incalziti intre timp broilerul.
  • Turnati supa in 4 vase termorezistente in care doriti sa o serviti. Asezati cate o felie de paine peste fiecare bol de supa. Peste paine presarati 1/4 din branza pe toata suprafata supei.
  • Asezati in cuptor in partea de sus chiar sub broiler cam 2-3 minute, pentru a se topi branza.



Comentarii:

26/01/2017

Tu nu o coci, ci o caci!

(0) (0) Abuz
25/01/2017

Rahat pe bat!

(0) (0) Abuz
25/01/2017

Asta-i supa de ceapa ? Ma indoiesc,supa de ceapa cu vin rosu?Supa de ceapa se face foarte usor si repede ,nu trebuie sa " coci ceapa 2 ore ". In primul rand ,tu nu o coci ,ci o prajesti in unt 2 ore

(0) (0) Abuz
25/01/2017

Rahat (in farfurie) dijn toate punctele de vedere. Ma alatur tuturor comentatorilor precedentzi, doar ca sunt mai "dur":! Pentru autoare: s-o mananci cu soacra-ta ! Pofta buna !

(0) (1) Abuz
25/01/2017

1/4 cana de unt,1/4 cana de faina, o cana si 1/2 de branza la 4 cani de lichid nu prea seamana a supa, Si la cantitatea aceasta de supa de vita de ce se mai numeste supa de ceapa?

(1) (1) Abuz
25/01/2017

Mancati voi asa ceva. UPU are program non-stop.

(1) (0) Abuz
25/01/2017

Verifica cineva retetele astea?Gata in 30 min dar trebuie" coapta ceapa 2 ore la foc mic sub capac"

(1) (1) Abuz
21/07/2016

Daca e frantuzeasca, de ce ii dai titlul in engleza?

(1) (0) Abuz
21/03/2013

Unt, ceapa si faina....

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă French Taco
French Taco
2 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa frantuzeasca de ceapa/ french onion soup
Supa frantuzeasca de ceapa/ french onion soup
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Supa de ceapa - onion soup
Supa de ceapa - onion soup
6 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supa frantuzeasca de ceapa
Supa frantuzeasca de ceapa
2 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Ceapa - istorie si curiozitatiCeapa - istorie si curiozitati

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: