Petitchef

Supa frantuzeasca de ceapa

Felul principal
2 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Preparare: taiem ceapa solzisori. Intr-o oala topim untul si adaugam ceapa. Dam focul la mic si acoperim oala cu un capac. Lasam sa se inmuie ceapa timp de 10-15 minute, nu uitand sa mai amestecati din cand in cand sa nu se lipesca. Presarati si faina si amestecati. Turnati zeama de vita. Acoperim iar oala si lasam sa fiarba la foc mic, timp de 25 de minute.
  • Intre timp, in cuptorul preincalzit, asezam feliile de paine pe gratar si le lasam sa se prajeasca, pana devin aurii.
  • Ungem un bol de supa cu unt, asezam o felie de paine prajita cu cascaval ras.
  • Turnam supa, iar o felie de paine si cascaval, iar supa, terminand deasupra cu o felie de paine si cascaval. Dam la cuptor pana se gratineaza branza.


Poze

Supa frantuzeasca de ceapa
Supa frantuzeasca de ceapa - poza 2
Supa frantuzeasca de ceapa - poza 3
Supa frantuzeasca de ceapa - poza 4
Supa frantuzeasca de ceapa - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

Cristian, 24/05/2017

O asemenea aiurela n-am mai intalnit! 4 cepe mari?? =1kg. 25 g unt la 4 cepe mar,i ulei?? ai baut ceva?? 20 min cand numai ca preparare anunti 40 min?? Ce facem, suntem la pionierii prostiei culinare? 500g adica nu ml de ZEAMA vita?? de unde?? de la alte 60-90 min?? Etapa 3:
ungem un bold de supa cu unt? adica din 25g? 100g cascaval la i kg ceapa?? Absolut oribil!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Cristian, 24/05/2017

O asemenea aiurela n-am mai intalnit! 4 cepe mari?? =1kg. 25 g unt la 4 cepe mar,i ulei?? ai baut ceva?? 20 min cand numai ca preparare anunti 40 min?? Ce facem, suntem la pionierii prostiei culinare? 500g adica nu ml de ZEAMA vita?? de unde?? de la alte 60-90 min?? Etapa 3:
ungem un bold de supa cu unt? adica din 25g? 100g cascaval la i kg ceapa?? Absolut oribil!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/07/2016

Deci, te-ai gandit si tu la ce m-am gandit si eu! Cineva scria ca e geniala. Eu cred totusi ca mai degraba e genitala!

(1) (0) Abuz
21/07/2016

Vai fetelor, nu aveti pic de jena ! E doar o micuta greseala de redactare !

(0) (0) Abuz
21/07/2016

"Lasam sa se inmuie" Te-ai gandit cumva la sex oral cand ai scris "reteta"? Sigur ca da, pentru ca e... frantuzeasca!

(0) (1) Abuz
21/07/2016

Este , pur si simplu , geniala : " Lasam sa se inmuie..."

(1) (0) Abuz
29/09/2013

Trebuie sa o incerc. am mancat in oras asa ceva.

(0) (0) Abuz
17/02/2013

Bunicica

(0) (0) Abuz
19/12/2012

O voi incerca fiindca mi se pare exceptionala !!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
4 porții
22 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează