Petitchef

Supa frantuzeasca de ceapa

Felul principal
2 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2 porții
- 4 cepe mari

- 25 g unt

- 2 linguri faina

- 500 ml zeama de vita

- 100 g cascaval ras

- 6 felii paine

Preparare

Etapa 1

Preparare: taiem ceapa solzisori. Intr-o oala topim untul si adaugam ceapa. Dam focul la mic si acoperim oala cu un capac. Lasam sa se inmuie ceapa timp de 10-15 minute, nu uitand sa mai amestecati din cand in cand sa nu se lipesca. Presarati si faina si amestecati. Turnati zeama de vita. Acoperim iar oala si lasam sa fiarba la foc mic, timp de 25 de minute.

Etapa 2

Intre timp, in cuptorul preincalzit, asezam feliile de paine pe gratar si le lasam sa se prajeasca, pana devin aurii.

Etapa 3

Ungem un bol de supa cu unt, asezam o felie de paine prajita cu cascaval ras.

Etapa 4

Turnam supa, iar o felie de paine si cascaval, iar supa, terminand deasupra cu o felie de paine si cascaval. Dam la cuptor pana se gratineaza branza.




Comentarii:

simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 24/05/2017

Isabela cherie,pune mana pe carte.In afara de greseala catastrofala cu "inmuiatul", trebuie sa stii ca ceapa se taie julien (dupa ce am vazut reteta originala unde sunt poze-voila:https://www.google.ro/search?q=ceapa+taiata+julien&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj6lfqjkIjUAhVNKywKHSj7B_IQsAQIOw&biw=1)
Hai sa nu vorbim babeste cand avem o rubrica de specialitate (cu solzisori-ce peste are asa solzii?}.
Apoi folosesti cateva cuvinte fortat, se zice corect"neuitand"

(0) (0) Abuz
Cristian, 24/05/2017

O asemenea aiurela n-am mai intalnit! 4 cepe mari?? =1kg. 25 g unt la 4 cepe mar,i ulei?? ai baut ceva?? 20 min cand numai ca preparare anunti 40 min?? Ce facem, suntem la pionierii prostiei culinare? 500g adica nu ml de ZEAMA vita?? de unde?? de la alte 60-90 min?? Etapa 3:
ungem un bold de supa cu unt? adica din 25g? 100g cascaval la i kg ceapa?? Absolut oribil!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
Cristian, 24/05/2017

O asemenea aiurela n-am mai intalnit! 4 cepe mari?? =1kg. 25 g unt la 4 cepe mar,i ulei?? ai baut ceva?? 20 min cand numai ca preparare anunti 40 min?? Ce facem, suntem la pionierii prostiei culinare? 500g adica nu ml de ZEAMA vita?? de unde?? de la alte 60-90 min?? Etapa 3:
ungem un bold de supa cu unt? adica din 25g? 100g cascaval la i kg ceapa?? Absolut oribil!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
25/07/2016

Deci, te-ai gandit si tu la ce m-am gandit si eu! Cineva scria ca e geniala. Eu cred totusi ca mai degraba e genitala!

(1) (0) Abuz
21/07/2016

"Lasam sa se inmuie" Te-ai gandit cumva la sex oral cand ai scris "reteta"? Sigur ca da, pentru ca e... frantuzeasca!

(0) (1) Abuz
21/07/2016

Vai fetelor, nu aveti pic de jena ! E doar o micuta greseala de redactare !

(0) (0) Abuz
21/07/2016

Este , pur si simplu , geniala : " Lasam sa se inmuie..."

(1) (0) Abuz
19/12/2012

O voi incerca fiindca mi se pare exceptionala !!!!

(0) (0) Abuz
29/09/2013

Trebuie sa o incerc. am mancat in oras asa ceva.

(0) (0) Abuz
17/02/2013

Bunicica

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenCeapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale