Petitchef

Salată de orez cu bambus

O salata ce m-a cucerit :)

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se călește orezul în o lingură ulei de măsline.
    Se adaugă 500 ml apă și se lasă să fiarbă până se absoarbe toată apa.
    Se condimentează cu sare.
    Se scoate din cratița în care a fiert într-un castron și se lasă să se răcească.

    Curățăm legumele, se spală și se taie fideluță.
    Încingem 2 linguri ulei de măsline într-un wok și călim ceapa.
    După 2 minute adăugăm morcovul, apoi ardeiul gras, dovlecelul și bambusul.
    Se amestecă pentru 3 minute la foc mare.
    Adăugăm mierea, sosul de soia și oțetul balsamic.
    Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
    Se vor lăsa să se răcească legumele.

    Pe 4 farfurii întinse, aranjăm salata tăiată, apoi orezul și deasupra legumele.
    Poftă bună!

    PS: Puteți să mai adăugați după gust sos de soia și sos Tabasco.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează