Petitchef

Salata de ridichi de negre

Antreuri
4 porții
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2-3 ridichi de iarna



2 lingurite de miere

2 linguri otet

3 linguri de ulei

½ lamaie piper

Preparare

  • Ridichile de iarna, morcovii si telina se curata, se spala se dau pe razatoare. O parte din ridichi se taie in felii subtiri si se aseaza separat in salatiera. Peste acestea se toarna otetul, uleiul si mierea pentru a le lua din tarie. Se pune apoi in salatiera si continutul dat prin razatoare.
  • Se condimenteaza dupa gust. Ridichea este colecistochinetica, antirahitica, cure rinichii si ficatul de substante nocive. La utilizare, ridichea trebuie cît mai pus in prelucrata, de aceea se consuma ca atare sau în salate combinata cu alte legume.
  • Pentru cei care nu suporta gustul ei se recomanda sa stoarca ridichea inainte de a o amesteca cu morcovii sau telina, pentru a indeparta zeama ce li se pare amara.

Poze

Salata de ridichi de negre, poza 1
Salata de ridichi de negre, poza 2
Salata de ridichi de negre, poza 3
Salata de ridichi de negre, poza 4
Salata de ridichi de negre, poza 5
Salata de ridichi de negre, poza 6
Salata de ridichi de negre, poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de ridichi cu chefir
Salata de ridichi cu chefir
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata de sparanghel si ridichi
Salata de sparanghel si ridichi
4 porții
25 min
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Salata de paste - simpla si rapida
Salata de paste - simpla si rapida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata Panzanella - Salata italiana
Salata Panzanella - Salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.