"Spiro Dogs" - rulouri pufoase umplute cu crenvursti +ketchup / mustar. O reteta super usoara explicata pas cu pas in versiunea scrisa dar si video ;-) Sunteti pregatiti?
In vasul robotului puneti faina, sarea si zaharul si formati o gropita. Puneti drojdia zdrobita (aveti grija sa nu atinga sarea!). Adaugati apa si lapte si framantati la viteza medie timp de cateva minute.
Apoi adaugati untul taiat in bucati mici, cate un cub pe rand in timp ce framantati. Dupa ce untul este bine incorporat, lasati aluatul sa creasca la temperatura camerei timp de 1 ora.
Dupa acest timp, impartiti aluatul in 6 parti egale. Pe o suprafata de lucru intindeti dreptunghiuri de aluat cu o lungime putin mai mare decat crenvurstii.
La marginea dreptunghiului, aplicati puțin mustar si ketchup.
Asezati un crenvursti, apoi inchideti mai inainte capetele crenvurstilor cu aluat, apoi infasurati bine dand forma specifica. Strangeti marginile bine si daca este necesar udati cu putina apa aluatul la margini pentru a se inchide ermetic.
Asezati spiro dogs pe o tava cu hartie de copt si aplicati un pic de lapte. Lasati sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
Comentarii:
Prea multa munca pentru nimic senzational!