Petitchef

Tartiflette

Felul principal
6 porții
45 min
30 min
Ușor
Este o reteta frantuzeasca, specifica regiunii Haute Savoie, dar eu am invatat sa o fac la Amiens, in Picardie...

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 kg de cartofi roz nu prea mari, 1 ceapa, 500 g de costita afumata(kaiser, bacon), 500 g reblochon(branza frantuzeasca, se gaseste si la noi, la Carrefour), ulei, sare, piper.

Preparare

  • Cartofii se spala, se fierb in coaja. Cand au fiert, se curata, se lasa sa se raceasca putin si se taie rondele mai groase.
  • Ceapa se taie marunt si se prajeste in ulei, impreuna cu costita afumata, taiata cubulete.
  • Intr-o tava unsa cu ulei se aseaza un rand de cartofi, se presara sare si piper macinat; apoi se pune jumatate din compozitia de ceapa si costita, restul de cartofi, restul de ceapa si costita. Se acopera cu branza reblochon, taiata felii, cu tot cu crusta.
  • Se da la cuptor incins in prealabil. Este gata cand branza s-a topit si s-a rumenit la suprafata.
    Bon appetit!





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi copti de doua ori cu salata de varza murata
Cartofi copti de doua ori cu salata de varza murata
4 porții
1h35m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Un alt fel de piure 2
Un alt fel de piure 2
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Supa de cartofi cu cheddar, bacon si ceapa
Supa de cartofi cu cheddar, bacon si ceapa
4 porții
35 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Rulou cu branza raclette
Rulou cu branza raclette
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Galette cu hrisca si raclette
Galette cu hrisca si raclette
1 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: