Petitchef

Tartiflette

Felul principal
6 porții
45 min
30 min
Ușor
Este o reteta frantuzeasca, specifica regiunii Haute Savoie, dar eu am invatat sa o fac la Amiens, in Picardie...

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 kg de cartofi roz nu prea mari, 1 ceapa, 500 g de costita afumata(kaiser, bacon), 500 g reblochon(branza frantuzeasca, se gaseste si la noi, la Carrefour), ulei, sare, piper.

Preparare

  • Cartofii se spala, se fierb in coaja. Cand au fiert, se curata, se lasa sa se raceasca putin si se taie rondele mai groase.
  • Ceapa se taie marunt si se prajeste in ulei, impreuna cu costita afumata, taiata cubulete.
  • Intr-o tava unsa cu ulei se aseaza un rand de cartofi, se presara sare si piper macinat; apoi se pune jumatate din compozitia de ceapa si costita, restul de cartofi, restul de ceapa si costita. Se acopera cu branza reblochon, taiata felii, cu tot cu crusta.
  • Se da la cuptor incins in prealabil. Este gata cand branza s-a topit si s-a rumenit la suprafata.
    Bon appetit!

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi copti de doua ori cu salata de varza murata
Cartofi copti de doua ori cu salata de varza murata
4 porții
1h35m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Un alt fel de piure 2
Un alt fel de piure 2
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Supa de cartofi cu cheddar, bacon si ceapa
Supa de cartofi cu cheddar, bacon si ceapa
4 porții
35 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Rulou cu branza Raclette
Rulou cu branza Raclette
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă French Taco
French Taco
2 porții
45 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.