Petitchef

Tartiflette

Este o reteta frantuzeasca, specifica regiunii Haute Savoie, dar eu am invatat sa o fac la Amiens, in Picardie...

Felul principal
6 porții
45 min
30 min
Ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Cartofii se spala, se fierb in coaja. Cand au fiert, se curata, se lasa sa se raceasca putin si se taie rondele mai groase.
  • Ceapa se taie marunt si se prajeste in ulei, impreuna cu costita afumata, taiata cubulete.
  • Intr-o tava unsa cu ulei se aseaza un rand de cartofi, se presara sare si piper macinat; apoi se pune jumatate din compozitia de ceapa si costita, restul de cartofi, restul de ceapa si costita. Se acopera cu branza reblochon, taiata felii, cu tot cu crusta.
  • Se da la cuptor incins in prealabil. Este gata cand branza s-a topit si s-a rumenit la suprafata.
    Bon appetit!


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tarta regilor cu raclette
Tarta regilor cu raclette
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gratin irezistibil cu cartofi si somon fumé!
Gratin irezistibil cu cartofi si somon fumé!
4 porții
55 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Frigarui aperitiv din cartofi si bacon afumat
Frigarui aperitiv din cartofi si bacon afumat
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează