Petitchef

Vinete umplute cu arome mediteraneene.

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
3 vinete lungi si subtiri

1/2 lamaie

1 legatura ceapa verde

1 dovlecel mai mic

7 ciuperci albe

sare, piper,

3 rosii proaspete

oregano proaspat

4-5 frunze busuioc proaspat

3 catei de usturoi

2-3 linguri ulei

1 lingura unt

4 felii prosciutto crudo

mozzarella dupa gust

Preparare

  • Se spala bine vinetele si se taie in doua, pe lungime, se scobeste pana se fac niste corabioare. Nu taiati codita.Corabioarele astfel obtinute se stropesc cu zeama de la lamiae sa nu oxideze. Vinetele se pun intr-o tava inalta, rezistenta la cuptor, unsa cu ulei.Intre timp pregatim umplutura.
  • Intr-o tigaie tip woc se pune uleiul si untul pe foc,se adauga ceapa tocata marunt,miezul de la vinete tocat si el cubulete,dovlecelul tocat cubulete,ciupercile tocate tot cubulete.Se asezoneaza cu sare si piper,apoi se adauga usturoiul tocat marunt.
  • Cand zeama de la ciuperci a scazut se adauga 1 felie de prosciutto taiata marunt,iar la final rosiile decojite si taiate cuburi,totul se pregateste la foc mare.Se ia de pe foc si se adauga busuiocul si oregano taiate marunt.Cu acest amestec se umpu vinetele.
  • Se da tava la cuptorul preancins la 200gC pentru 30 de minute,se scoate tava si pe fiecare vanata se aseaza cate o felioara de prosciutto crudo,se mai da tava la cuptor 4-5 minute pana se rumeneste scunca,apoi se scoate si se adauga felii de mozzarella.Se mai lasa la cuptor 3-4 minute sa se topeasca branza.Se presara pe deasupra oregano proaspat tocat.Daca nu aveti ,la fel de bun este si cel uscat.Se serveste fierbine cu iaurt alaturi sau chiar si simple sunt la fel de bune.



Comentarii:

11/04/2014

Excelent!!!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Vinete umplute
Vinete umplute
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Vinete umplute cu carne
Vinete umplute cu carne
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Vinete umplute
Vinete umplute
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1h19m
Foarte ușor
1 / 5

Rețete

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: