Petitchef

Vinete tempura

Antreuri
6 porții
15 min
1 oră
4 min
Foarte ușor
Vrei sa stii cum se face tempura cu legume? Iata o reteta simpla si rapida pentru a face tempura cu vinete.
Aluatul de tempura este usor, cu o consistenta similara cu cea a aluatului de clatite frantuzesti. In ceea ce priveste legumele pentru tempura, puteti sa folositi vinete, dovlecei, cartofi dulci, broccoli, ciuperci, ardei capia, ardei rosii, etc.

Ingrediente

Numarul de porții: 6

100 gr faina

1 lingurita de boia dulce

10 gr drojdie proaspata

100 ml lapte

Sare

Piper


Pentru prajire:

Faina

ulei

Preparare

  • Etapa 1 - Vinete tempura
    Pregatiti aluatul: amestecati faina, boiaua, laptele, sarea, piperul si drojdia proaspata. Lasati sa stea 1 ora la temperatura camerei; trebuie sa se dubleze in volum.
  • Etapa 2 - Vinete tempura
    Curatati si taiati o vanata in felii. Dati-le prin faina si apoi inmuiati-le in aluat.
  • Etapa 3 - Vinete tempura
    Prajiti vinetele in ulei fierbinte timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte si asezati-le pe prosoape de hartie.
  • Etapa 4 - Vinete tempura
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Drojdia : nu trebuie sa intre in contact cu sarea, altfel isi pierde proprietatile.

Poze

Vinete tempura, poza 1Vinete tempura, poza 2Vinete tempura, poza 3Vinete tempura, poza 4


Comentarii:

06/11/2019

Porcarie curata!!!!!!!!!RUSINE!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 05/11/2019

Adi Hadean: "Cuvântul care guvernează o tempura de legume e „ușor”. Aluat ușor, amestecat ușor, ușor de făcut, ușor de mâncat, ușor ca efect digestiv (niciodată, nicio tempura bine făcută, nu mi-a făcut probleme, cu toate că metoda de gătire e frigerea în baie de ulei și ai zice că-i o treabă discutabilă lejeritatea asta). Ieri am făcut tempura cu diverse legume: varză roșie, conopidă, broccoli, ceapă verde, dovlecel, vânătă, ardei gras, ardei kapia, ciuperci champignon, dovleac de plăcintă. „Cireașa de pe tort” a fost reprezentată de urzicile tinere (am găsit în piață, unele crude și foarte obraznice, m-au mâncat degetele de le ele, ore-n șir) date prin aluat și fripte într-un minut. Postarea de azi nu-i despre o rețetă ci despre câteva principiii, câteva lucruri de care trebuie să ții cont pentru a putea să faci o tempura cumsecade (am făcut și în trecut, când aveam puține informații, nu mi-a ieșit prea bine din prima, m-am documentat, am citit, am privit o mulțime de bucătari japonezi făcând tempura și am ajuns la concluziile pe care vi le prezint azi:Toate ingredientele pentru aluat trebuie să fie reci. Și făina, și lichidul(care poate fi apă, apă minerală sau bere – eu am pus bere-și ouăle). Eu am ținut făina în congelator și berea în frigider. Motivul: glutenul se dezvoltă la cald, și, se pare că glutenul trebuie să fie menținut la un nivel scăzut în aluat pentru o consistență pufoasă.Am bătut ouăle (la 500 ml lichid am pus două ouă și 250 de grame de făină cernută), le-am amestecat cu berea și am pus făina peste bere, într-un vas încăpător. Nu am ametstecat cu telul. Nu trebuie să confundăm aluatul de tempura cu o compoziție pentru clătite. La tempura vrei cocoloașe în compoziție, deci nu omogenizezi ci doar apeși făina în lichid, fără să te grăbești.Ușor. Condimentarea: fără sare în aluat, fără sare pe legume (apropo, unele pot r

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Vinete - evantai
Vinete - evantai
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Vinete cu sos de rosii
Vinete cu sos de rosii
4 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Vinete cu rosii si usturoi
Vinete cu rosii si usturoi
2 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Vinete coapte cu parmezan si sos de rosii
Vinete coapte cu parmezan si sos de rosii
6 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: