Petitchef

Vinete tempura

Vrei sa stii cum se face tempura cu legume? Iata o reteta simpla si rapida pentru a face tempura cu vinete.
Aluatul de tempura este usor, cu o consistenta similara cu cea a aluatului de clatite frantuzesti. In ceea ce priveste legumele pentru tempura, puteti sa folositi vinete, dovlecei, cartofi dulci, broccoli, ciuperci, ardei capia, ardei rosii, etc.

Antreuri
6 porții
15 min
1 oră
4 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

6

Pentru prajire:

Preparare

  • Etapa 1 - Vinete tempura
    Pregatiti aluatul: amestecati faina, boiaua, laptele, sarea, piperul si drojdia proaspata. Lasati sa stea 1 ora la temperatura camerei; trebuie sa se dubleze in volum.
  • Etapa 2 - Vinete tempura
    Curatati si taiati o vanata in felii. Dati-le prin faina si apoi inmuiati-le in aluat.
  • Etapa 3 - Vinete tempura
    Prajiti vinetele in ulei fierbinte timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte si asezati-le pe prosoape de hartie.
  • Etapa 4 - Vinete tempura
    Gata!

Observații:

Drojdia : nu trebuie sa intre in contact cu sarea, altfel isi pierde proprietatile.



Poze

Vinete tempura
Vinete tempura - poza 2
Vinete tempura - poza 3
Vinete tempura - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

Taj, 14/08/2024

Urmeaza sa o incerc, dar in mod sigur voi fi multumit de rezultat.

(0) (0) Abuz
steve_s2022, 14/08/2024

Subscriu la parerile celor care au cotat aceasta reteta cu 1*. In rest ... doar o alta "mujeres"care se crede desteapta dar da cu mucii in fasole. Nimici nou.

(0) (2) Abuz
crina-1, 15/08/2023

Asta nu este tampura! Sint vinete pané! Nu stiti de ce vorbiti pentru ca folositi cuvinte ce nu stiti ce inseamna pentru a va mindri!

(1) (1) Abuz
Machilleos, 13/10/2021

Multumesc pentru informatii Constanta chiar nu stiam cum trebue gatita Tempura.

(0) (0) Abuz
06/11/2019

Porcarie curata!!!!!!!!!RUSINE!!!!!!!!

(3) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 05/11/2019

Adi Hadean: "Cuvântul care guvernează o tempura de legume e „ușor”. Aluat ușor, amestecat ușor, ușor de făcut, ușor de mâncat, ușor ca efect digestiv (niciodată, nicio tempura bine făcută, nu mi-a făcut probleme, cu toate că metoda de gătire e frigerea în baie de ulei și ai zice că-i o treabă discutabilă lejeritatea asta). Ieri am făcut tempura cu diverse legume: varză roșie, conopidă, broccoli, ceapă verde, dovlecel, vânătă, ardei gras, ardei kapia, ciuperci champignon, dovleac de plăcintă. „Cireașa de pe tort” a fost reprezentată de urzicile tinere (am găsit în piață, unele crude și foarte obraznice, m-au mâncat degetele de le ele, ore-n șir) date prin aluat și fripte într-un minut. Postarea de azi nu-i despre o rețetă ci despre câteva principiii, câteva lucruri de care trebuie să ții cont pentru a putea să faci o tempura cumsecade (am făcut și în trecut, când aveam puține informații, nu mi-a ieșit prea bine din prima, m-am documentat, am citit, am privit o mulțime de bucătari japonezi făcând tempura și am ajuns la concluziile pe care vi le prezint azi:Toate ingredientele pentru aluat trebuie să fie reci. Și făina, și lichidul(care poate fi apă, apă minerală sau bere – eu am pus bere-și ouăle). Eu am ținut făina în congelator și berea în frigider. Motivul: glutenul se dezvoltă la cald, și, se pare că glutenul trebuie să fie menținut la un nivel scăzut în aluat pentru o consistență pufoasă.Am bătut ouăle (la 500 ml lichid am pus două ouă și 250 de grame de făină cernută), le-am amestecat cu berea și am pus făina peste bere, într-un vas încăpător. Nu am ametstecat cu telul. Nu trebuie să confundăm aluatul de tempura cu o compoziție pentru clătite. La tempura vrei cocoloașe în compoziție, deci nu omogenizezi ci doar apeși făina în lichid, fără să te grăbești.Ușor. Condimentarea: fără sare în aluat, fără sare pe legume (apropo, unele pot r

(11) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cum să gătești vinete în air fryer? rapid și ușor!
Cum să gătești vinete în air fryer? rapid și ușor!
2 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
20 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează