Petitchef

Vinete tempura

Antreuri
6 porții
15 min
1 oră
4 min
Foarte ușor
Vrei sa stii cum se face tempura cu legume? Iata o reteta simpla si rapida pentru a face tempura cu vinete.
Aluatul de tempura este usor, cu o consistenta similara cu cea a aluatului de clatite frantuzesti. In ceea ce priveste legumele pentru tempura, puteti sa folositi vinete, dovlecei, cartofi dulci, broccoli, ciuperci, ardei capia, ardei rosii, etc.

Ingrediente

Numarul de porții: 6

100 gr faina

1 lingurita de boia dulce

10 gr drojdie proaspata

100 ml lapte

Sare

Piper


Pentru prajire:

Faina

ulei

Preparare

  • Etapa 1 - Vinete tempura
    Pregatiti aluatul: amestecati faina, boiaua, laptele, sarea, piperul si drojdia proaspata. Lasati sa stea 1 ora la temperatura camerei; trebuie sa se dubleze in volum.
  • Etapa 2 - Vinete tempura
    Curatati si taiati o vanata in felii. Dati-le prin faina si apoi inmuiati-le in aluat.
  • Etapa 3 - Vinete tempura
    Prajiti vinetele in ulei fierbinte timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte si asezati-le pe prosoape de hartie.
  • Etapa 4 - Vinete tempura
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Drojdia : nu trebuie sa intre in contact cu sarea, altfel isi pierde proprietatile.

Poze

Vinete tempura, poza 1
Vinete tempura, poza 2
Vinete tempura, poza 3
Vinete tempura, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

06/11/2019

Porcarie curata!!!!!!!!!RUSINE!!!!!!!!

(2) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 05/11/2019

Adi Hadean: "Cuvântul care guvernează o tempura de legume e „ușor”. Aluat ușor, amestecat ușor, ușor de făcut, ușor de mâncat, ușor ca efect digestiv (niciodată, nicio tempura bine făcută, nu mi-a făcut probleme, cu toate că metoda de gătire e frigerea în baie de ulei și ai zice că-i o treabă discutabilă lejeritatea asta). Ieri am făcut tempura cu diverse legume: varză roșie, conopidă, broccoli, ceapă verde, dovlecel, vânătă, ardei gras, ardei kapia, ciuperci champignon, dovleac de plăcintă. „Cireașa de pe tort” a fost reprezentată de urzicile tinere (am găsit în piață, unele crude și foarte obraznice, m-au mâncat degetele de le ele, ore-n șir) date prin aluat și fripte într-un minut. Postarea de azi nu-i despre o rețetă ci despre câteva principiii, câteva lucruri de care trebuie să ții cont pentru a putea să faci o tempura cumsecade (am făcut și în trecut, când aveam puține informații, nu mi-a ieșit prea bine din prima, m-am documentat, am citit, am privit o mulțime de bucătari japonezi făcând tempura și am ajuns la concluziile pe care vi le prezint azi:Toate ingredientele pentru aluat trebuie să fie reci. Și făina, și lichidul(care poate fi apă, apă minerală sau bere – eu am pus bere-și ouăle). Eu am ținut făina în congelator și berea în frigider. Motivul: glutenul se dezvoltă la cald, și, se pare că glutenul trebuie să fie menținut la un nivel scăzut în aluat pentru o consistență pufoasă.Am bătut ouăle (la 500 ml lichid am pus două ouă și 250 de grame de făină cernută), le-am amestecat cu berea și am pus făina peste bere, într-un vas încăpător. Nu am ametstecat cu telul. Nu trebuie să confundăm aluatul de tempura cu o compoziție pentru clătite. La tempura vrei cocoloașe în compoziție, deci nu omogenizezi ci doar apeși făina în lichid, fără să te grăbești.Ușor. Condimentarea: fără sare în aluat, fără sare pe legume (apropo, unele pot r

(3) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete parmigiana
Vinete parmigiana
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Vinete umplute/karniyarik
Vinete umplute/karniyarik
4 porții
1 oră
Dificil
4.5 / 5
Rețetă Vinete cu parmezan la cuptor
Vinete cu parmezan la cuptor
6 porții
50 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.