Paste alla norma - paste siciliene cu vinete

Felul principal
Foarte ușor
35 min
570 Kcal

Pregătește-te să mergi în Catania în Sicilia, unde note delicate de vinete la grătar, roșii suculente și ricotta moale se combină pentru a crea un preparat delicios de vară. Această rețetă „Pasta alla Norma” este atât de ușor de făcut, pe cât este de delicioasă. Soluția perfectă pentru a vă satisface pofta de bucătărie italiană sănătoasă, deoarece în această rețetă am optat pentru vinete coapte în loc de prăjite. Lasă-te sedus de aromele îmbietoare și mediteraneene și descoperă cum să faci aceasta rețetă delicioasă.

Ingrediente

3

Gătirea pastelor:

Gătirea vinetelor la cuptor:

Sos de rosii:

Materiale

  • hârtie pergament
  • zdrobitor de usturoi

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Paste alla Norma - Paste siciliene cu vinete - Preparare etapa 1Vinetele:
    Preîncălziți cuptorul la 180°C.
    Spălați și tăiați vinetele în felii (aproximativ 0,5 cm grosime).
  • Paste alla Norma - Paste siciliene cu vinete - Preparare etapa 2Aranjați feliile pe una sau mai multe tăvi tapetate cu hârtie de copt. Stropiți cu ulei de măsline, sare și piper. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute la 180°C.
  • Paste alla Norma - Paste siciliene cu vinete - Preparare etapa 3Sosul:
    Turnați un strop de ulei de măsline într-o tigaie încinsă și zdrobiți usturoiul. Apoi adăugați pulpa de roșii și crenguța de busuioc. Adăugați sare și piper după gust.
  • Paste alla Norma - Paste siciliene cu vinete - Preparare etapa 4Fierbeți timp de 15 până la 30 de minute, acoperit la foc mic. După acest timp, îndepărtați crenguța de busuioc.
  • Paste alla Norma - Paste siciliene cu vinete - Preparare etapa 5Les pâtes:
    Paste:
    Fierbeți un volum mare de apă cu sare grunjoasă (10 g sare/L apă). Gătiti pastele al dente (timpul este indicat pe ambalaj).
  • Paste alla Norma - Paste siciliene cu vinete - Preparare etapa 6Scurgeți pastele și transferați-le în sosul de roșii. Terminați de gătit pastele în sos.
  • Paste alla Norma - Paste siciliene cu vinete - Preparare etapa 7Serviți pastele într-o farfurie adâncă, adăugați bucăți de vinete și radeți ricotta sărată peste ele. Presărați deasupra frunze de busuioc. Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Cât timp pot fi păstrate pastele?

Vă sfătuim să le mâncați imediat, dar le puteți păstra până la 3 zile la frigider într-un recipient ermetic.
Prăjire: este modul tradițional. Prăjiți bucățile de vinete în ulei (ulei neutru: floarea soarelui, rapiță etc.) foarte fierbinte.
În tigaie: Puteți tăia vinetele în cuburi mici și le puteți prăji în ulei cu usturoi.
La cuptor: Gătiți vinetele tăiate în felii de 0,5 cm timp de 20 până la 25 de minute la 180°C, pe una sau mai multe tăvi de copt acoperite cu hârtie de copt.
Se procedează la fel, dar cu roșii proaspete și se fierbe timp de aproximativ 30 de minute înainte de a amesteca totul. De asemenea, puteți curăța roșiile în prealabil sau utilizați roșii decojite din conserva.
Puteți înlocui ricotta sarata cu brânza manouri, este o brânză grecească.
Puteți face ricotta de casă cu o zi înainte: scurgeți și uscați bine ricotta, apoi puneți-o la cuptor cu sare și piper timp de 6 până la 8 ore la 100°C.
Vă recomandăm maccheroni, rigatoni sau maniche mezze.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 570Kcal
  • Carbo: 71.7g
  • Grăsimi: 18.8g
  • Grăsimi sat.: 4.2g
  • Proteine: 22.6g
  • Fibre: 7.6g
  • Zahăr: 8.4g
  • ProPoints: 15
  • SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (401g)

Echipamente de gătit

cuptor
Plită

Atribute

Păstrare la frigider
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.88/5, 8 voturi