Churros sunt de origine mexicans si se fac mai usor decat ai crede! Le-ai vazut cu siguranta in celebrele palariute mexicane "Sombrero" servite cu diferite sosuri sau ciocolata. Aflati de la noi ca se pot face foarte usor si acasa.
Ingrediente
10
Materiale
forma de churros
Friteuza (optional)
Preparare
Puneti apa, untul si zaharul intr-o cratita pe foc. Cand untul se topeste si amestecul incepe sa fiarba, adaugati faina dintr-o data.
Se amesteca bine, pana cand pasta se ia de pe marginile vasului. Continuati sa amestecati pana aluatul absoarbe bine tot untul.
Luati cratita de pe foc si adaugati ouale unul cate unul, amestecand energic de fiecare data, astfel incat aluatul sa fie elastic.
Umpleti dispozitivul de facut churros cu aluat si faceti churros pe care ii puneti in baie de ulei fierbinte (180° C). Gatiti churros 4 minute.
Dupa gatire, treceti fiecare churros prin zahar pudra.
Nu aveti un aparat de facut churros ? Puteti utiliza un posh si alegeti capul cu forma potrivita. Trebuie sa apasati bine ca aluatul de iasa din posh.
Informații nutriționale:
pentru 1 porție / pentru 100 g
Nutriție:
Informații nutriționale pentru 1 porție (67g)
Calorii:154Kcal
Carbo:16.7g
Grăsimi:7.6g
Grăsimi sat.:3.8g
Proteine:3.9g
Fibre:0.9g
Zahăr:1.5g
ProPoints:4
SmartPoints:6
Poze
Întrebări:
Cantitatea de zahar care se pune in apa lipseste din reteta.
Răspuns:
In aluat nu punem zahar, doar la servire. intrucat poate si combinat cu sosuri dulci, picante sau ciocolata, recomandam ca in preparare sa nu se adauge zahar.
Comentarii:
TONTONEL, 05/11/2017
Biscuitii bunicii se faceau cu untura si aluatul se framanta, nu se oparea in nici un caz.Reteta si modul de preparare sunt foarte asemanatoare, cu aceea pentru gogoselele de ecler, doar ca pentru ele se folosesc mai mullte oua. Forma o gasim la accesoriul pentru biscuitii de casa de la masina de tocat. In plus, cred ca este foarte nepotrivit sa injuri, dovedind astfel........
Comentarii:
Biscuitii bunicii se faceau cu untura si aluatul se framanta, nu se oparea in nici un caz.Reteta si modul de preparare sunt foarte asemanatoare, cu aceea pentru gogoselele de ecler, doar ca pentru ele se folosesc mai mullte oua. Forma o gasim la accesoriul pentru biscuitii de casa de la masina de tocat. In plus, cred ca este foarte nepotrivit sa injuri, dovedind astfel........
CHURROS pe dracu,biscuiti stia ii face a bunica acum 50 de ani la masina de tocat....................auzi churros,de unde scoate ti astea
Excelent, si usor de preparat
Si de unde, mama dracului, luam noi forma de churros??? Ha? Hai, ziceti !
Mai SPYRAKE!! biscuitii lui bunicata se coceau in cuptor, asta se prajesc in ulei ce este greu de inteles