Madeleine marmorate

Gustări
Foarte ușor
3 h 23 m
193 Kcal

Dacă vă plac madeleinele, încercați și varianta vanilie și ciocolată. Detaliile rețetei mai jos↓

Ingrediente

20

Pentru aproximativ 40 de madeleine:

Cost estimat: 3.21 (0.16€/porție)

Materiale

  • forma de Madeleines
  • folie alimentară
  • 1 pungă de patiserie (optional)
  • 1 scobitoare de lemn

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare3 ore
Gătire8 min
  • Madeleine marmorate - Preparare etapa 1Se amestecă ouăle cu zahărul, fără să faceți spumă. Adăugați laptele și amestecați.
  • Madeleine marmorate - Preparare etapa 2Cerneți făina și praful de copt și încorporați totul bine. Adăugați untul topit și amestecați bine.
  • Madeleine marmorate - Preparare etapa 3Împărțiți aluatul în jumătat și puneți in 2 castroane. În cel de-al doilea castron, adăugați pudra de cacao neîndulcită și amestecați bine. Infoliați cele două boluri și dați-le la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine peste noapte.
  • Madeleine marmorate - Preparare etapa 4Transferați aluatul simplu într-o pungă de patiserie. Începeți prin a pune câte o linguriță din alatul cu ciocolată în fiecare cavitate a formei de madeleine, unsă în prealabil.
  • Madeleine marmorate - Preparare etapa 5Finalizați umplerea cavităților cu aluatul simplu. Faceți o marmorare cu ajutorul unei scobitoare din lemn.
  • Madeleine marmorate - Preparare etapa 6Se dă la cuptor pentru 3 minute la 230°C în regim de convecție naturala. Opriți cuptorul și lăsați madeleinele înăuntru încă 5 minute.
  • Madeleine marmorate - Preparare etapa 7Se scot din cuptor si se desfac delicat cand s-au racit. Iată, madeleinele tale marmorate sunt gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Cât timp durează să prepari madeleinele marmorate?

Prepararea madeleinelelor marmorate durează aproximativ 3 ore și 23 de minute, incluzând timpul de așteptare și coacere.
Pentru aproximativ 40 de madeleine, ai nevoie de 4 ouă, 170 gr zahăr, 66 gr lapte, 250 gr făină, 12 gr praf de copt, 250 gr unt topit și 25 gr pudră de cacao neîndulcită.
Pentru a face madeleinele, ai nevoie de o formă specială pentru madeleine, care are cavități în formă de scoică.
Deși nu este obligatoriu, utilizarea unei pungi de patiserie facilitează umplerea uniformă a cavităților formei de madeleine.
Secretul pentru o marmorare perfectă este să folosești o scobitoare din lemn pentru a amesteca ușor aluatul cu ciocolată și cel simplu, fără a le combina complet.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 193Kcal
  • Carbo: 18.1g
  • Grăsimi: 11.7g
  • Grăsimi sat.: 7.3g
  • Proteine: 3.4g
  • Fibre: 0.8g
  • Zahăr: 9.2g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (49g)

Echipamente de gătit

cuptor
microunde

Atribute

Poate fi congelat
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
5/5, 2 voturi