Msemmen, clătitele marocane perfecte pentru ramadan!

Gustări
Ușor
1 h 35 m
311 Kcal

Să descoperim gastronomia nord-africană pentru Ramadan cu aceste delicioase msemmen, clătite cu o textură crocantă și moale de care nu ne mai putem lipsi! :-) Imaginați-vă doar o clătită ușor pufoasă și aurie, pe care o puteți savura într-o variantă dulce cu miere pentru mic dejun sau o gustare reconfortantă, într-o variantă sără, garnisită cu ceapă , roșii, condimente, ardei iute sau chiar carne tocata și legume :-) Urmați pașii de mai jos:

Ingrediente

6

Pentru foitaj:

Materiale

  • 1 pensulă
  • 1 robot de patiserie cu cârlig (opțional)

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare55 min
Gătire10 min
  • Msemmen, clătitele marocane perfecte pentru Ramadan! - Preparare etapa 1Amestecați drojdia uscată de panificație cu puțină apă călduță și lăsați timp de 10 minute. Dacă aveți drojdie proaspătă, nu este nevoie să o hidratați.
  • Msemmen, clătitele marocane perfecte pentru Ramadan! - Preparare etapa 2Turnați făina și grisul în vasul mixerului. Amestecați. Adăugați sarea și zahărul într-o parte și acoperiți cu făina + griș inainte de a forma o gropiță.
  • Msemmen, clătitele marocane perfecte pentru Ramadan! - Preparare etapa 3Puneți drojdia rehidratată (sau proaspătă). Frământați adăugând apa călduță, puțin câte puțin până obțineți un amestec omogen și nelipicios.
  • Msemmen, clătitele marocane perfecte pentru Ramadan! - Preparare etapa 4Formați o bilă din aluat și lăsați-l să se odihnească 15 până la 20 de minute sub un prosop curat, la temperatura camerei.
  • Msemmen, clătitele marocane perfecte pentru Ramadan! - Preparare etapa 5Se unge aluatul (bila de aluat), apoi se împarte în 6 părți egale (aproximativ 110 gr). Din bucățile de aluat tăiate se formează bile pe care le ungem înainte de a le așeza pe o tavă de copt.
  • Msemmen, clătitele marocane perfecte pentru Ramadan! - Preparare etapa 6Acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se odihnească timp de 15 până la 20 de minute la temperatura camerei.
  • Msemmen, clătitele marocane perfecte pentru Ramadan! - Preparare etapa 7Amestecați untul topit și uleiul și ungeți ușor suprafața de lucru.
  • Msemmen, clătitele marocane perfecte pentru Ramadan! - Preparare etapa 8Întindeți bucățile de aluat puțin câte puțin, din centru spre exterior, ungând regulat cu amestecul ulei + unt.
  • Msemmen, clătitele marocane perfecte pentru Ramadan! - Preparare etapa 9Când aluatul este bine întins, îndoiți partea stângă spre centru, ungeți cu ulei + unt, pliați partea dreaptă spre centru, ungeți din nou.
  • Msemmen, clătitele marocane perfecte pentru Ramadan! - Preparare etapa 10Îndoiți apoi partea de sus al aluatului spre centru, ungeți și la final pliați partea de jos a aluatului, deasupra pentru a forma un pătrat. Ungeți pentru ultima oară.
  • Msemmen, clătitele marocane perfecte pentru Ramadan! - Preparare etapa 11Așezați pătratele pe o foaie de copt și acoperiți cu folie alimentară. Se lasă să se odihnească aproximativ 15 minute.
  • Msemmen, clătitele marocane perfecte pentru Ramadan! - Preparare etapa 12Aplatizați msemmen-urile înainte de a le găti.
  • Msemmen, clătitele marocane perfecte pentru Ramadan! - Preparare etapa 13Gătiți msemmen-urile într-o tigaie încinsă la foc mediu timp de 5 minute pe fiecare parte.
  • Msemmen, clătitele marocane perfecte pentru Ramadan! - Preparare etapa 14Așezați msemmen-urile pe un prosop curat, distanțându-le.
  • Msemmen, clătitele marocane perfecte pentru Ramadan! - Preparare etapa 15Și acum sunt gata! De savurat cu miere ;-)

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Cum se păstrează msemmen-urile?

Când clătitele s-au răcit, puneți-le într-un prosop curat, la temperatura camerei.
Desigur că este posibil! Nu ezitați să faceți mai multe deodată!
Puneți-le într-o tigaie încinsă, lăsați-le 2 minute, adăugați puțină apă, acoperiți pentru 2 minute.
Le iubim cu miere la micul dejun, ca gustare... și umplute cu chili pentru a însoți un fel de mâncare!
Utilizați de preferință făină T45 care va face aluatul mai elastic.
Utilizați cel mai bun gris posibil!

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 311Kcal
  • Carbo: 38g
  • Grăsimi: 14.2g
  • Grăsimi sat.: 5g
  • Proteine: 6.2g
  • Fibre: 2g
  • Zahăr: 1.6g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (129g)

Echipamente de gătit

Plită
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.27/5, 15 voturi 3 comentarii

siegriet_m2016

Cred că se fac mai bune dacă le bagi la cuptor,nu în tigaie.

abuz

steve_s2022

Fa-o la soacra-ta si ... scrien-ne despre reactia ei.
Daca mai ramai in viata!

abuz

savy_b2016

Multumesc,este interesanta aceta reteta,am sa o fac.Un slut.Mai asteptam retete interesante si ricas.

abuz