Petitchef

Pesto de busuioc

Stiu c? suna pleonastic, ca pesto la origine (pesto alla genovese) era din busuioc, dar acum sunt multe variatii, asa ca trebuia precizat. Plus ca - to be completly honest - nu m-am tinut in totalitate de reteta originala - busuioc, muguri de pin, parmezan si usturoi - pentru ca cel din urma ingredient a fost uitat iar pasta n-a fost facuta intr-un mojar de piatra sau lemn, ci intr-un robot de bucatarie. Cine arunca cu piatra c-am trisat, il invit sa vina si sa-mi piseze zece legaturi de busuioc, ca poate are efecte defulatoare :)) De asemenea, tin pe aceasta cale sa precizez ca robotul nu era al meu, ca eu nu am unul, dar mi-as dori de ziua mea (nu pot sa cred ca am scris asta!).

Deci pesto. Am f?cut de doua feluri.

Cu busuioc mov (s-o numi de fapt altfel, da' eu de un' s? ?tiu :)) - frunze cura?ate de pe tulpina, spalate si apoi uscate pe prosop de hartie

si busuioc verde, the classic (nici nu povestesc ce aventura a fost in piata cand am mers sa-l cumpar, pentru ca toata lumea vindea floarea de busuioc - apparently se foloseste-n biserica - si nimeni nu intelegea la ce-mi trebuie frunzele. pfff)
Cat frunzele st?teau la aerisit, am prajit usor mugurii de pin (se gasesc la Metro, Real etc), dar si niste miez de nuc? - pentru c? am f?cut ?i o variant? de walnut pesto (am v?zut io la Gordon Ramsay, deci am acoperire daca ma comenteaza cineva ca asa nu se face :p)
si am taiat felii niste Parmigiano Regiano (cu toate ca in retetele derivate se mai folosesc si alte feluri de branza - Grana Padano, Pecorino Sardo sau Pecorino Romano. parmenzanul si GP se gasesc la Mega Image)S-au pus toate in robotul magic si...
câteva pulse-uri mai târziu...
Am avut cateva borcane de delicios pesto.

Pentru inceput, am facut niste minunate tagliatele cu pesto pentru posesoarea robotului abuzat - mama :))
Ioana, Raluca, George si Anita au primit delivery la birou, tot cu tagliatele (guys, review-uri?! :)
iar father & Gabi a primit un fiecare borcanel cu walnut pesto (intre timp Gabi cumparase un boschete exact in acest scop :))
Si ca sa inchei povestea pesto-ului, eu vrea sa mai incerc si celelalte variante elaborate dupa reteta originala. De exemplu cu rucola (which I totally love), pomodori secchi (in curand poate povestesc cum am facut eu singura, in casa - delish), patrunjel... Plus sa ma mai joc cu niste ingrediente - masline negre, coriandru, coaja de lamaie, ciuperci.

Dar sunt fidela busuiocului. Are o aroma minunata si tocmai am citit ca inlocuieste cu succes Diclofenacul (in 72% din cazuri, conform unui studiu, desigur :)) Nu am artrita , da' oricum, nu strica :))

Next step sauce wise cred ca o sa fie Chimichurri - sos pentru friptura folosit in Argentina, Uruguay, mai rar si-n Mexic. Am mancat o singura data, la restaurantul Bolivar. Intre timp cred ca s-a si desfiintat :p ( nu ?arile sau chimichurri-ul, ci cârciuma)








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pesto de dovlecei
Pesto de dovlecei
2 porții
15 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pesto cu vinete, ardei copti si busuioc
Pesto cu vinete, ardei copti si busuioc
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pesto de busuioc
Pesto de busuioc
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pesto Rosu
Pesto Rosu
3 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2h50m
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: