Este un arbust mic, stufos, ramuros, dar ceea ce il face renumit sunt fructele sale, afinele. Va puteti da seama daca afinele sunt coapte doar daca au o culoare albastru inchis si au gust dulce, cu o oarecare aciditate. In bucatarie le veti intalni in preparate dulci sub formadulceturilor, sau in diverse prajituri cu afine si branza, torturi cu multe fructe, clatite de post umplute cu dulceata de afine, tarte cu afine sau va puteti racori vara cu o delicioasa inghetata de afine.
Ingrediente: 200 gr faina 1/2 plic de praf de copt 120 gr unt 100 gr zahar 3 oua 15-20 gr de rom (3 linguri) 1 lingurita extract de vanilie 125 gr afine...
Ingrediente: Pentru clatite 100 g faina alba 100 ml apa minerala 50 ml ulei 25 g zahar sare Pentru umplutura eu le-am umplut cu dulceata de afine Optional ...
Ingrediente: Blat: 300 g biscuiti digestivi (am folosit de la Dobrogea cu aroma de scortisoara) 100 g unt topit. Crema: 600 g branza de vaci slaba; 150 g zahar;...
Ingrediente: 50 g unt topit, plus extra pentru uns tava 200 g biscuiti zdrobiti un baton de vanilie sau 1-2 lingurite esenta de vanilie 400 g mascarpone 350 g...
Se intampla adesea sa ne trezim cu musafiri neinvitati, atunci pregatim in graba compozitia de clatite, incingem vreo 2 tigai, scoatem borcanele cu gem din camara si problema noastra este ca si rezolvata.
Ingrediente: 150 g faina 1 1/2 lingurita praf de copt un varf lingurita sare 50 g unt pentru caramelizat 50 g zahar brun 75 g unt 200 g zahar 1 ou 1 lingurita esen...
Ingrediente: 200 g biscuiti digestivi cu ovaz; 100 g migdale; 120 g unt; 300 g zahar; 200 g afine; 2 lingurite amidon; 1100 g branza de vaci slaba; 4 linguri de fa...
Ingrediente: 115 gr unt/margarina 1/2 cana zahar 1 ou 1 lingurita esenta de vanilie coaja de lamaie/portocala 2 cani faina 2 si 1/2 lingurite praf de copt 1...
Ingrediente: 200 g faina alba 1/2 plic praf de copt 110 g unt 150 g zahar (de preferat zahar brun) 230 g iaurt simplu 1 cana afine/fructe de padure 3 oua un praf ...
Afinele incep sa fie disponibile incepand cu sfarsitul lunii iunie si pana in august, sa zicem un septembrie mai bland. Daca doriti sa va bucurati de textura, gustul si proprietatile lor, este timpul sa va ganditi cand sa le recoltati sau sa va faceti provizii.
Ingrediente: Pentru aluat: 250g faina 1/4 cana migdale macinate 1 lingura zahar pudra 150g unt rece 1 galbenus 3 linguri de apa si un praf de sare Pentru compozit...
Ingrediente: 1 1/2 cana faina 1/4 cana zahar 1/2 lingurita bicarbonat o priza de sare 1/2 cana de unt 1 galbenus zeama de la o lamaie apa rece-cata e nevoie pt. ...
Ingrediente: pentru crumble: 2-3 lingurite zahar vanilat 3 linguri zahar tos 2 linguri zahar brun 150 g unt 75 g migdale 100 g fulgi de ovaz 350 g faina pentru um...
Ingrediente: Blatul: 9 oua 9 linguri zahar 9 linguri faina esenta de vanilie Sirop: o jumate de l apa 300 g zahar- Crema: 1 l lapte 4 oua 400 g zahar 75 g amido...
Ingrediente: 100 g faina alba 100 ml apa minerala 50 ml ulei 25 g zahar sare Pentru umplutura: eu le-am umplut cu dulceata de afine Optional zahar pudra...
Ingrediente: aprox 200 g afine congelate 2 linguri zahar pudra 1 lingurita scortisoara putina coaja de lamaie rasa 1 lingura de apa 1 lingura de lichior de porto...