Petitchef

Prajitura cu branza si afine

De cand am un maestru degustator a tot ce e dulce, am inceput sa fiu mai atenta la ce pregatesc. Daca pana acum 3 ani in top erau cremele cu ciocolata, prajituri de cofetarie…acum s-a schimbat magia: acum prefer dulciuri fara prea multe ingrediente, cu fructe…cat se poate de sanatoase, ca dulciuri sanatoase nu exista.

Asa am devenit fan cheesecake, dar si aici inlocuind crema de branza cu branza proaspata slaba.

In ultimul numar al reviste GoodFood am vazut-o…Prajitura cu branza si afine.

Desert
8 porții
30 min
1 zi 16 h
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Blatul:

    Se topeste untul. Biscuitii si migdalele se fac praf cu ce are fiecare la indemana: robot de bucatarie, blender, facalet…
  • Se toarna untul topit peste biscuiti si migdale si se amesteca pana devin o pasta. Daca s-a folosit robotul de bucatarie, se toarna acolo untul si se mai porneste putin.

    Intr-o tava 30×20 cm tapetata cu hartie de copt se pune compozitia de mai sus. Se repartizeaza uniform si se preseaza cu dosul unei linguri.
  • Se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
  • Intre timp se spala si se sterg afinele, se pun intr-o cratita mica impreuna cu 2 linguri de zahar si amidonul dizolvat in 1-2 linguri de apa rece.

    Se pun la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-a dizolvat zaharul se mareste putin focul si se mai lasa 1-2 minute.
  • Intr-un castron mare se pune branza si se amesteca bine cu ajutorul mixerului pana cand incepe sa devina cremoasa. Se adauga zaharul si se omogenizeaza. Apoi se adauga smantana, ouale si faina. Se mixeaza pana cand devin toate o crema fina.
  • In tava cu biscuit sa pune jumatate din cantitatea de branza si cu ajutorul unei lingurite gramajoare de afine (2/3 din cantitate), se adauga restul de branza si deasupra restul de afine.
  • Se niveleaza si se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10 minute. Apoi se mai lasa 30 minute la 110 grade. Dupa ce a trecut timpul, se mai lasa prajitura 1 ora in cuptorul stins si inca 1 ora cu usa intredeschisa. Se raceste la temperatura camerei complet si apoi se pastreaza la rece de preferat minim 3 ore.

    Partea asta pare putin peste mana, dar daca prajitura este facuta seara…dimineata este numai buna de mancat


Poze

Prajitura cu branza si afine
Prajitura cu branza si afine - poza 2
Prajitura cu branza si afine - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

29/08/2013

Bun!!!!!

(0) (0) Abuz
29/08/2013

Delicioasa

(0) (0) Abuz
28/08/2013

Buna rau, sanatoasa

(0) (0) Abuz
28/08/2013

Buna precis si de ce nu mult mai sanatoasa decat cele de cofetarie.

(0) (0) Abuz
iuliana-elena, 28/08/2013

Cred ca branza se acreste cat o tot ti-i in cuptor , nu stiu ce iese..

(0) (0) Abuz
28/08/2013

Foarte buna,aspectuasa,sanatoasa si usor de preparat.Multumesc!

(0) (0) Abuz
28/08/2013

Excelenta prajituta. Cred ca o sa o incerc, avand in vedere ca nu esti stresata de blatul care creste sau nu. Multumim si felicitari

(0) (0) Abuz
28/08/2013

Ce bine ca mai gasim pe acest sai t si o mincare fara carne eu din motive de boala nu mai pot minca carne care am fost o ..carnivora si nu stiam sa fac mincare decit cu carne imi este greu si va marturisec ca mereu am sanzatia da sint faminda

(0) (0) Abuz
28/08/2013

Arata super, sper si la gust sa fie la fel

(0) (0) Abuz
15/08/2013

Delicioasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează