Petitchef

Inghetata de afine

Desert
8 porții
10 min
5 ore
Foarte ușor

Ingrediente

8

Ingrediente inghetata:

Ingrediente sos capsuni:

Preparare

  • Se spala bine afinele, se strivesc putin cu furculita si se presara deasupra cele 5 linguri de zahar. Le lasam sa se odihneasca pana preparam frisca din smantana dulce la care am adaugat o lingura de zahar pudra si plicul de zahar vanilat. Se dau si afinele la blender pana ce ajunge la consistenta dorita, apoi se adauga la frisca. Se amesteca usor cu lingura pana la omogenizare. Crema rezultata are o culoare foarte foarte frumoasa... dar atentie, culoarea aceasta frumoasa pateaza definitiv hainele! Compozitia se toarna intr-o caserola de plastic, se pune capacul si se da la congelator pentru aproximativ 5 ore.

    Tot de la Ina am aflat secretul unei inghetate cremoase, fara cristale de gheata. Astfel, la fiecare ora, inghetata se scoate din congelator si se amesteca foarte bine cu o lingura. Eu am amestecat in inghetata de 4 ori in decursul a 3 ore. Am mai pastrat inghetata la congelator inca 2 ore fara sa mai amestec.

    In timp ce inghetata statea linistita la congelator, am preparat si sosul de capsuni. Capsunile strivite putin si zaharul se pun pe foc pana incep sa fiarba. Se ia de pe foc, si cand sosul s-a racit adaugam 2 linguri de Floriol (Angelli de casa). La servire stropim inghetata cu acest sos.


Întrebări:




Comentarii:

14/08/2019

Ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/08/2019

Dia-Coste, mai bine te-ai duce la un curs de alfabetizare, cu asemenea greseli de limba romana precis ca vei da gres in fata musafirilor!

(0) (0) Abuz
22/07/2014

Sunt sigura ca merge si fara siropul de capsuni cu Angelli!Si daca pun frisca batuta ornata cu cateva afine?Voi incerca in varianta redusa...mersi pentru reteta!

(0) (0) Abuz
25/07/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
Dia-Coste
Dia-Coste, 11/07/2009

Eu am incercat-o si am fost foarte incantata mai ales ca i-mi plac in general fructele de padure, cu acest desert nu dai gres in fata musafirilor.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Inghetata de mango - fara aparat de facut inghetata
Inghetata de mango - fara aparat de facut inghetata
6 porții
14 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Înghețată cu iaurt și zmeură
Înghețată cu iaurt și zmeură
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Înghețată vegană cu banane și aromă de fursecuri!
Înghețată vegană cu banane și aromă de fursecuri!
4 porții
4 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Inghetata de casa-petitchef
Inghetata de casa-petitchef
8 porții
4 ore
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Înghețată vegană cu fructe roșii și cremă de banane
Înghețată vegană cu fructe roșii și cremă de banane
4 porții
4 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu afine din pirinei
Tarta cu afine din pirinei
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

O ceasca de sanatate – o ceasca de afine! O ceasca de sanatate – o ceasca de afine! Ce putem pregati cu afine? Ce putem pregati cu afine? Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează