Petitchef

Prajitura cu branza si afine

Desert
8 porții
10 min
60 min
Foarte ușor
Am inceput sa fac destul de des prajituri cu branza pentru ca i le pot da fara mustrari de constiinta voinicului meu, fiind mai sanatoase si au si fructe. Prajitura asta are cam aceleasi ingrediente cu Pasca de branza pentru Paste, dar pentru ca se bat albusurile spuma, are o cu totul alta consistenta.

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat:

300 g biscuiti digestivi (am folosit de la Dobrogea cu aroma de scortisoara)

100 g unt topit.


Crema:

600 g branza de vaci slaba;

150 g zahar;

4 oua;

sucul de la jumatate de lamaie;

3 4 linguri de smantana.


Decor:

3 4 linguri dulceata de afine;

300 g afine.

Preparare

  • Se pune branza si smantana intr-o sita si se lasa sa se scurga tot zerul.
  • Blatul...se face intr-o viteza. Se faramiteaza biscuitii, fie intr-un robot, fie cu facaletul pana se transforma in frimituri fine. Apoi se omogenizeaza cu untul topit.
  • Se pune intr-o tava cu peretii detasabili, se preseaza cu dosul unei linguri si se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade.
  • Dupa ce a lasat zer, se amesteca branza cu smantana, zaharul, galbenusurile si sucul de lamaie.
  • Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza in amestecul de branza cu ajutorul unei palete mari cu miscari jos-sus.
  • Se toarna peste blat, si se baga in continuare in cuptor pentru 45-60 minute pana cand daca se misca tava, miezul se misca o data cu ea, ca o gelatina inchegata.
  • Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

    Dupa ce s-a racit, se unge si dulceata de afine si apoi se presara afinele.



Comentarii (52):

16/12/2013

Ii nah

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Sergina, 14/09/2017

Cunosc asa reteta doar ca se baga in frigider si deasupra tortei se pune jele

(0) (0) Abuz
17/10/2016

E foarte gustos

(0) (0) Abuz
27/04/2016

Cât timp trebuie lăsat blatul in cuptor?

(0) (0) Abuz
20/07/2015

Ar trebuii niște niște rețete fără cuptor ,la 36 grade să mai dai drumul și la cuptor cam problematic.

(0) (0) Abuz
06/09/2014

Prea dulce,iar blatul,care copt de 2 ori se transforma in firimituri ca sa nu mai zic ca 100 g unt pentru a incorpora 300g biscuiti, sunt insuficiente.am intors prajitura cu blatul deasupra,am amestecat dulceata de afine cu suc de portocale ca sa-i mai i-a din dulceata si apoi am pus frisca ca sa-l ma lege putin.

(0) (0) Abuz
11/07/2014

Imi place cum arata,am sa o pregatesc copiilor in weekend.

(0) (0) Abuz
01/04/2014

Este foarte buna

(0) (0) Abuz
07/02/2014

Cea mai buna reteta si cel mai reusit desert

(0) (0) Abuz
costacurta, 22/01/2014

Un deliciu

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu afine si crema de branza
Prajitura cu afine si crema de branza
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura cu branza de vaci si nuca
Prajitura cu branza de vaci si nuca
4 porții
1 oră
Foarte ușor
2.7 / 5
Rețetă Prajitura cu branza si afine
Prajitura cu branza si afine
8 porții
40h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: