Petitchef

Tarta franta

Desert
8 porții
30 min
15 min
Foarte ușor
sau
Ce ziceti de un desert in culorile Frantei? Nimic mai bun pentru sarbatoarea nationala din 14 iulie sau pentru a sustine echipa Frantei in orice competitie sportiva!

Ingrediente

8 porții
1 aluat sablée

125 gr mascarpone

250 ml frisca lichida 30% grasime

1 baton de vanilie

30 gr zahar pudra

125 gr afine

125 gr zmeura

Materiale

forma de tarte 26 cm
mixer electric
posh

Preparare

Etapa 1 - Tarta Franta

Etapa 1

Puneti aluatul de patiserie in forma si intepati-l la baza cu o furculita.
Etapa 2 - Tarta Franta

Etapa 2

Coaceti 30 minute, apoi coaceti 15 minute la 180°C. Lasati sa se raceasca.
Etapa 3 - Tarta Franta

Etapa 3

Intr-un castron, puneti mascarpone, frisca lichida rece, zaharul pudra si semintele din pastaia de vanilie.
Etapa 4 - Tarta Franta

Etapa 4

Folosind un mixer electric, bateti crema pana cand obtineti o frisca ferma.
Etapa 5 - Tarta Franta

Etapa 5

Folosindu-va de un posh puneti crema peste aluat formand mici bile. Daca nu aveti un posh intindeti-o pur si simplu.
Etapa 6 - Tarta Franta

Etapa 6

Aranjati afinele spalate pe jumatatea stanga a placintei.
Etapa 7 - Tarta Franta

Etapa 7

In jumatatea dreapta, aranjati zmeura.
Etapa 8 - Tarta Franta

Etapa 8

Gata!

Video

YouTube






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoasePasca franta si vinul turnat - sacrificiul christicPasca franta si vinul turnat - sacrificiul christic„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: